Народното събрание прие на второ четене текстове от Закона за

...
Народното събрание прие на второ четене текстове от Закона за
Коментари Харесай

Окончателно: КЕВР ще има тежката дума по енергийните сделки

Народното събрание одобри на второ четене текстове от Закона за енергетиката, съгласно които Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще има последната дума за покупко-продажби с дялове на сдружения, осъществяващи транспорт и разпределение на електрическа сила и газ.

По време на дебатите единствено от Движение за права и свободи се оповестиха " срещу " измененията. Според Рамадан Аталай това е интервенция на страната в частно-правни връзки.

" Няма по какъв начин да подкрепим следващото престъпление. Става въпрос, че КЕВР, при намесата си при 20% продажба на част от акциите, към този момент няма да се изисква да бъде единствено за тези предприятия, които нарушават националната сигурност ", съобщи той.

Делян Добрев от ГЕРБ отбрани измененията с аргумента, че Комисията не получава ново пълномощие, а единствено се прецизира към този момент съществуващо.

" За да не се лутат регулаторните органи в България кой след кой би трябвало да се произнесе и всеки да чака другия да се произнесе преди него, ние тука споделяме, че КЕВР се произнася последна ", добави някогашният енергиен министър.

Изненадващо от Българска социалистическа партия поддържаха причините на ГЕРБ. Какво обявиха от левицата прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР