Народното събрание прие на второ четене ключовите текстове от спорния

Народното събрание прие на второ четене ключовите текстове от спорния ...

Въпреки скандалите - спорният закон за горивата мина и на второ четене.

Народното събрание прие на второ четене ключовите текстове от спорния Закон за горивата. 
Припомняме, че промените, внесени от патриота Емил Димитров - Ревизоро, доведоха и до разединение сред коалиционния партньор на ГЕРБ, като срещу него се обявивицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.
Най-спорен се оказа чл. 8 от закона, като той също беше приет от депутатите. Във финалния си вариант изискванията към търговците бяха смекчени спрямо внесените от Ревизоро предложения. Последната редакция на измененията беше предложена от депутата от ГЕРБ Мартин Тимчев, като те предвиждат изискването за капитал да бъде 1 млн. лв., а предложението на Димитров бе 3 млн. лв. Намалени са и изискваната за търговците на бутилки с втечнени газове LPG - дистрибуторите трябва да разполагат с минимум 10 хил. собствени бутилки за съхранение.
Паднаха и изискванията за образователен ценз.

Преди това депутатите одобриха и създаването на Консултативен съвет, който да отговаря за сътрудничеството между държавните органи и лицата, осъществяващи дейности, свързани с нефт и продукти с нефтен произход. Негов председател ще е министърът на икономиката.
По време на гласуванията се проведе и среща на парламентарната група на "Обединените патриоти".

Източник: actualno.com