Народното събрание прие на първо четене промени в три закона

...
Народното събрание прие на първо четене промени в три закона
Коментари Харесай

Парламентът одобри мерки за намаляване на административната тежест

Народното събрание одобри на първо четене промени в три закона за понижаване на административната тежест върху жителите и бизнеса.

Без диспути и с безусловно единогласие депутатите направиха промени в закона за оръжията , боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, в който отпада условието за приемане на позволение да се дават документи, които могат да се набират и по длъжностен път. Това съобщи Actualno.com.

В закона за измерванията се анулира уведомителният режим за активността на лица, които създават или внасят авансово опаковани артикули, защото те могат елементарно да бъдат открити. В закона за техническите условия към продуктите, депутатите дадоха опция бизнесът да не дава правосъдно уверение за настоящото положение и уверение за регистриране в комерсиалният указател. Предвижда се отпадането на условието за даване на трудови контракти на личния състав.

Окончателно депутатите гласоподаваха и регламента за търговията на някои артикули, които биха могли да бъдат употребявани за използване на смъртно наказване, изтезания и други форми на грубо, нечовешко или унизително третиране или наказване.

Затвор до шест години и санкция до 20 хиляди лв. гласоподава Народното събрание за лица, които правят рандеман на подземни благосъстояния без предоставена концесия, одобриха депутатите с измененията на второ четене на Наказателния кодекс.

От Движение за права и свободи възразиха против смяната като обявиха, че с това решение Народното събрание обрича съществуването на над 4 500 българи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР