Народното събрание прие на първо четене днес предложението на Юлиан

...
Народното събрание прие на първо четене днес предложението на Юлиан
Коментари Харесай

За да спре вандализмът в гробищните паркове, приеха промени в ЗУТ

Народното заседание одобри на първо четене през днешния ден предлагането на Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация и група народни представители от Обединени патриоти за смяна в Закона за устройството на територията.
В член 62 се прибавя нова алинея 12, която вменява на общинските препоръки да одобряват разпоредба за вътрешния ред в гробищните паркове.
Така с издадената наредбата общините въз основата на закона ще могат да дефинират и условията към траурните организации, както и изискванията, при които могат да слагат паметни плочи. С измененията се чака да се поддържа ред в гробищните паркове, както и да се пресекат злоупотреби и нарушавания с погребално-обредната активност.
Сред претекстовете се показва, че ще се увеличи квалификацията на работещите в погребалната сфера, както и ще се понижат кражбите и вандализма.
Лошите практики, които с годините се постановиха точно в тази сфера, тормозят околните на умрелите и постоянно оскверняват гробовете за рекет при слагането на надгробни монументи.
Тази процедура е дълго дискутирана пред годините, добре позната е на всички, само че до този миг нямаше воля нито от общините, нито от законодателния орган на страната – Народното събрание, да бъде прекъсната.
С предлагането на Вътрешна македонска революционна организация действително в ръцете на общинските препоръки по места се дават пълномощия да наложат ред и правила и да сложат завършек на безчинствата на маргиналните маси, които са приели последния дом на покойниците като поле за непристойни действия за облага, показват от партията.
В пленарна зала народните представители от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов и Искрен Веселинов опазиха измененията - вижте във видеото.

Юлиан Ангелов съобщи, че по този начин ще се приключи поругаването на паметта на умрелите и рекета над опечалените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР