Народното събрание прие Доклад за състоянието на националната сигурност за

...
Народното събрание прие Доклад за състоянието на националната сигурност за
Коментари Харесай

НС одобри Доклад за състоянието на националната сигурност за 2018 г., от БСП го разкритикуваха

Народното заседание одобри Доклад за положението на националната сигурност за 2018 година Това стана с утвърждението на 97 народни представители от дали своят вот общо 154. " Против " бяха 47, а други 10 се въздържаха.

В документа се показва, че през 2020 година е належащо да се сътвори указател на всички обекти от сериозната инфраструктура на страната, да се усъвършенства връзката сред институциите и да се построи Национален ситуационен център за ръководство при рецесии. Според заключенията в него финансовата непоклатимост и темповете на икономическо развиване са в основата на оправданите упования в непосредствена вероятност страната да се причисли към Европейския валутен механизъм, а по-късно да стане член на еврозоната.

Отчита се, че с подхванатите през 2018 година ограничения в тенденция развиване на стратегически планове в областта на енергетиката е станало допустимо през първата половина на 2019 година да стартира реализирането на дълго отлагани енергийни инфраструктурни планове, които имат стратегическо значение както за България, по този начин и за района на Югоизточна Европа и за Европейски Съюз като цяло. Посочва се, че главен приоритет за България е гарантирането на сигурността на газовите доставки посредством диверсификация на източниците и маршрутите.

В хода на полемиката от " Българска социалистическа партия за България " разкритикуваха отчета и обявиха, че ще гласоподават " срещу ". Кристиан Вигенин настоя идващият отчет да бъде направен по-рано, с цел да може някои от ограниченията, които се предлагат, да бъдат разисквани и признати в актуалната година. Той бе безапелационен, че няма изведени акценти и липсват рекомендации.

" Самият отчет е едно най-общо отчетничество, в което има доста информация, само че неналичието на рекомендации го прави в огромна степен неправилен ", разяснява той. Според Вигенин един от основните въпроси, който не е осветлен задоволително ясно, е задълбочаващото се обществено разделяне в страната, която вместо да се затваря в годините на участие, в България се задълбочава. " Разликата в приходите е най-голяма в процентно отношение спрямо всяка една друга страна член на Европейски Съюз ", сподели той. Вигенин регистрира като минус в отчета неналичието на разбор във връзка с задълбочаващите се районни несъответствия в страната и обезлюдяването на цели села, като и неналичието на разбор за действието на институциите, за електронното ръководство, за срутва в Търговския указател.

Валентин Радев, някогашен вътрешен министър и народен представител от ГЕРБ, отговори на упреците, като уточни, че специалистите и експертите, които приготвят отчета са едни и същи и няма по какъв начин опозицията да показват друг отчет. Радев се съгласи, че би трябвало да се усъвършенства синтезът на застъпения в отчета материал. " Недоумението е в това, че една от огромните политически сили по този начин безпардонно отхвърли отчета за националната сигурност на страната ни ", сподели още той.

Колегата му Красимир Ципов съобщи, че са реализирани забележителните триумфи във връзка с противопоставяне на контрабандата. " Ние реализираме равнища, които не са присъщи даже за старите страни членки на Европейски Съюз ", означи Ципов и уточни, че контрабандата в България е сведена до пет на 100. Той регистрира триумф и във връзка с ограниченията, които българското държавно управление е подхванало за подсилване на потенциала на Министерство на вътрешните работи. По думите му съществено завишаване се регистрира на разкритите закононарушения против личността. Ципов уточни, че отчетът е реален и дава действителна оценка за положението на националната сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР