Народното събрание прекара малко повече от 30 минути в последното

...
Народното събрание прекара малко повече от 30 минути в последното
Коментари Харесай

НС прие оставката на Лена Бориславова и се разпусна до сряда

Народното заседание прекара малко повече от 30 минути в последното си пленарно съвещание за седмицата - време, което стигна за гласоподаване на оставката на Лена Бориславова и за основаване на комисия по разработване на нов устав.

21 април (петък) беше разгласен за неработен ден за Народното събрание по искане на Движение за права и свободи, защото съответствува с Рамазан байрам.

Още в сряда Мустафа Карадайъ предизвести, че ще изиска прекъсване на работата на Народното събрание поради отсъствието на депутатите - мюсюлмани.

Оставката на Бориславова беше предстояща още ден преди свикването на Народното събрание. Юристката изиска да се откаже от депутатския си мандат, откакто реши да се занимава с акцията на ПП-ДБ за локалните избори. Междувременно тя и годеникът ѝ Мирослав Иванов оповестиха, че чакат бебе.

Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС беше определен за ръководител на Временната комисия за разработване на план за устав на Народно събрание.

В нея ще вземат участие още Христо Гаджев (ГЕРБ), Никола Минчев и Людмила Илиева (ПП-ДБ), Петър Петров и Цвета Рангелова (Възраждане), Хамид Хамид и Йордан Цонев (ДПС), Мая Димитрова и Иван Иванов (БСП), Павела Митова и Гроздан Караджов (ИТН).

Тя ще приема оферти за смяна на правилника до 24 април.

Следващото съвещание на Народното събрание ще бъде на 26 април (сряда).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР