Народното събрание показа твърдото си намерение да запази продажбата на

...
Народното събрание показа твърдото си намерение да запази продажбата на
Коментари Харесай

Управляващите бранят златните паспорти от ЕС с два законопроекта

Народното събрание сподели твърдото си желание да резервира продажбата на българско поданство, макар опасността на Европейската комисия, че ще стартира наказателна процедура против страната. Парламентът одобри на първо четене два законопроекта, които резервират така наречен " златни паспорти ", само че и пробват да уверят Брюксел, че контролът ще бъде засилен.

Първият законопроект бе импортиран в Народното събрание от Министерския съвет преди повече от година. Той не разрешава приемане на българско поданство против краткотрайни вложения, като покупката на държавни скъпи бумаги и банков влог. В такива случаи вложителят може бързо да се освободи от скъпите бумаги или да изтегли влога си след приемане на паспорта.

Този план резервира опцията за продажба на поданство за чужденци, които са вложили най-малко един милион лв. в капитала на българска компания.

Парламентът одобри на първо четене и различния законопроект, импортиран от депутати от Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Обединени патриоти ". Той има сходни цели, само че категорично уточни изискванията за приемане на поданство против вложения.

В него се споделя, че български паспорт може да се даде на вложител, който е вложил материални активи на стойност минимум 1 млн. лв. и е разкрил най-малко 20 нови работни места.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР