Народното събрание поднови дебата по замразяването на депутатските заплати. Народните

...
Народното събрание поднови дебата по замразяването на депутатските заплати. Народните
Коментари Харесай

От ГЕРБ предлагат за времето на извънредното положение да не се изплащат заплати на депутати и членове на МС

Народното заседание възобнови дебата по замразяването на депутатските заплати. Народните избраници ще дават заплатите си на здравното министерство за битка с ковид. Мярката, която оферират от ГЕРБ, важи и за министрите и техните кабинети и шефове на организации.

„ За да дефинирам по-ясно импортираното от нас предложение за публицистични ремонти, откакто се създадат всички удръжки за налози и осигуровки, възнагражденията ни ще бъдат превеждани по сметка на Министерство на здравеопазването след направена обезщетена смяна по бюджети. Това значи следното - че ние за времето на изключителното състояние, както и членовете на Министерски съвет и техните политически кабинети, както и ръководителите на държавните организации няма да получават хонорари ", съобщи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов.

Предложената от ГЕРБ мярка бе подкрепена от „ Воля “, Движение за права и свободи, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация.

„ Карате ме да се усещам горделив, че съм част от това Народно заседание. Ние от ПГ на „ Воля “ с наслада ще подкрепим това предложение, което демонстрира една откровена и цялостна съпричастност към проблемите на българския народ и българския бизнес. Надявам се, че това нещо ще срещне поддръжката на цялото Народно заседание. Ако това в действителност е реалност, ние ще оттеглим нашето предложение за работа на минимална работна заплата “, съобщи водачът на " Воля " Веселин Марешки.

„ Изключително сме задоволени, че сътрудниците от ГЕРБ поддържаха и обогатиха предлагането, което ние направихме преди няколко часа в тази пленарна зала народните представители да работят в ограниченията на изключителното състояние, без да получават своето трудово заплащане. Горд съм, че съм част от това Народно заседание. Ние отдръпваме нашето предложение и ще подкрепим публицистичната корекция, препоръчана от господин Ципов “, съобщи Борис Ячев от НФСБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР