Народното събрание отхвърли проекторешението, предложено от БСП за България, за

...
Народното събрание отхвърли проекторешението, предложено от БСП за България, за
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли искането на левицата за отмяна на санкциите срещу Русия

Народното заседание отхвърли проекторешението, препоръчано от " Българска социалистическа партия за България ", за отпадане на политиката на глобите на Европейския съюз против Руската федерация. То получи поддръжка от 82 народни представители, срещу гласоподаваха 60, а 51 се въздържаха.

Предложението на Българска социалистическа партия за България показа националният представител Антон Кутев. Той акцентира, че от приемането на това проекторешение не произтичат задължения за българското държавно управление.

" Над 60 % от българите желаят анулация на глобите против Русия и позицията ни против тях ще бъде напълно в точния момент за европейския дневен ред. Закъснението, което имаме от половин година в разглеждането на тази точка докара до това, че тя е напълно в точния момент в европейския дневен ред сега, тъй като част от глобите изтичат през март, друга през юли. В момента те се намират в дневния ред на европейските институции, тъй като към този момент те би трябвало за следващ път да помислят дали ги не престават или не ", безапелационен бе Кутев.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обаче отвърна, че проекторешението е съобразено с календара на Българска социалистическа партия, в сравнение с с календара на България, на Европа, на света и геополитиката.

" Защо тъкмо през днешния ден? Защо не преди три седмици, за какво не по времето на служебното държавно управление на господин Радев , когато глобите бяха препотвърдени. Тогава на държавно равнище можеше да се повдигне този спор и в Съвета на Европейски Съюз, където президентът Радев ходеше. Не е това значимо. Какво оферирате - оферирате Русия взе Крим, Европа взе отношение. Вие оферирате да вземем отношение, да създадем луфт. Обаче празният ход не съществува самичък по себе си, той носи последици, както в шаха и нормално когато един състезател прави празни ходове, губи партията. Вие не виждате подтекста на сегашната обстановка, тъй като сте заслепени от някаква вътрешнопартийни крила в партията. Добре, всички са за Русия. Добре, разбрахме, единствено че желаете да увлечете цялата страна във вашите драми. Това не е добре. Виждате, че има напрежение в Близкия Изток, има съществени обстановки доста покрай нас. Има доста засукани връзки ", сподели още Биков.

Колежката му Джема Грозданова бе безапелационна, че в случай че не следват задължения за държавното управление, то Българска социалистическа партия умерено е можела да изрази тази своя позиция с декларация. По думите й сходен акт опонира на механизмите на действие на българската страна и конституционното разделяне на управляващите.

Изказването на депутатката от ГЕРБ провокира реакция от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР