Народното събрание отхвърли предложенията на БСП за промени в Кодекса

...
Народното събрание отхвърли предложенията на БСП за промени в Кодекса
Коментари Харесай

СРЕДЕН ПРЪСТ ЗА БГ-МАМИТЕ: Няма пари за втората година майчинство

Народното заседание отхвърли предложенията на Българска социалистическа партия за промени в Кодекса за общественото обезпечаване, с които на процедура се искаше увеличение на парите за втората година майчинство.

Текстовете на социалистическата партия гласят компенсацията за развъждане на дете през втората година да е равно на минималната заплата. Сега сумата е закрепена на 780 лева, колкото е и най-ниското заплащане.

За 2024 година държавното управление предлага увеличение на минималната заплата с 20%, само че поради отхвърленото предложение на Българска социалистическа партия, заплащането за втората година майчинство ще остане 780 лева

В поддръжка на предложенията на социалистическата партия гласоподаваха единствено групите на " Възраждане " и " ИТН ". ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи гласоподаваха с " въздържал се ". Това даде мотив на социалистите, депутатите на Костадин Костадинов и Слави Трифонов да нападат " Продължаваме промяната ", че сякаш до момента се е застъпвала за лява обществена политика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР