Народното събрание отбеляза Световния ден за борба с диабета с

...
Народното събрание отбеляза Световния ден за борба с диабета с
Коментари Харесай

И в НС отбелязаха Световния ден за борба с диабета

Народното събрание означи Световния ден за битка с диабета с акция за премерване на кръвната захар на депутатите и чиновниците в Народното събрание.

Народните представители имаха опция да оценят самостоятелния си риск от развиване на диабет.

Инициативата е под патронажа на парламентарната комисия по опазването на здравето, чийто ръководител Даниела Дариткова от ГЕРБ заяви тревожната статистика на болестта у нас:

“В България има към 500 000 диагностицирани пациенти с диабет, само че се допуска, че към 150 000 не знаят за това, че имат такова заболяване. Затова смисълът на днешния ден е да бъдем деликатни със своето здраве “.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посочи, че Народното събрание постоянно е с отворени порти за такива значими дела и прикани депутатите да се изследват:

“И да се надяваме, че всички сме в положително здраве, тъй като това, което ни следва в идващите седмици е доста значимо за страната “.

Световният ден за битка с диабета е разгласен с решение на Международната диабетна федерация и Световната здравна организация.

В България самодейността за отбелязването му е на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители.

Изпълнителният шеф на Асоциацията Деян Денев прикани:

“Да се храним здравословно, да се движим повече, от време на време да оставяме колите, с цел да можем да отложим това ужасно заболяване “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР