Народното събрание окончателно одобри предложението на Френското председателство на Съвета

...
Народното събрание окончателно одобри предложението на Френското председателство на Съвета
Коментари Харесай

Само четирима от БСП са гласували против падане на ветото за РСМ

Народното заседание дефинитивно утвърди предлагането на Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз за започване на договарянията за еврочленството на Северна Македония. Така Народното събрание подвигна ветото над Северна Македония.

Това стана посредством проекторешение, импортирано от съпредседателя на „ Демократична България “ Христо Иванов, в което е записано, че България ще поддържа, която и да е стъпка от процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония при прецизиране на преговорната рамка и заключенията на съвета по този начин, че да се подсигурява вписването на българите в македонската конституция „ там, където са упоменати други нации и на равна основа с тези нации “.

Така колационните сътрудници на Българска социалистическа партия – Демократична България и Продължаваме Промяната не се съобразиха и с последната ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ на Корнелия Нинова.

От 26 депутата на Българска социалистическа партия – единствено 4-ма гласоподаваха ПРОТИВ, 18 се въздържаха, а останалите не бяха на работа. Социалистите Александър Симов, Владимир Маринов, Иван Петков и Румен Гечев бяха единствените от групата на Нинова, които натиснаха аления бутон.

Народното събрание, с присъединяване на Българска социалистическа партия взе съдбоносни решения за България, които другояче бяха неприемливи за соцлидерката:

1. Въведе наказания против Русия

2. Гласува военна помощ за Украйна

3. Вдигна ветото върху Република Северна Македония

4. Не усили МРЗ до равнищата, за които социалистите упорстваха

Междувременно в коридорите на Народното събрание депутати от Демократична България похвалиха Нинова и Българска социалистическа партия, че са се държали извънредно градивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР