Народното събрание одобри предложенията зам.-председатели на Комисията за финансов надзор.

...
Народното събрание одобри предложенията зам.-председатели на Комисията за финансов надзор.
Коментари Харесай

Парламентът утвърди новите зам.-председатели на КФН

Народното заседание утвърди предложенията зам.-председатели на Комисията за финансов контрол. В сряда (10 април) Илиана Христова и Мария Филипова поставиха клетва надлежно като ръководители на ръководство "Застраховател контрол " и ръководство "Надзор на капиталовите действия ".

Преглед на биографиите на двете дами демонстрира, че нямат опит в сферите, в които занапред им следва да работят.

Според разнообразни източници Мария Филипова дължи кариерното си ускоряване на работата си в Министерството на правораздаването. Филипова работи в интервала във ведомството в интервала 2011-2013 г, когато зам.-министър е Пламен Георгиев - в този момент ръководител на КПКОНПИ. Биографията ѝ сочи, че е правист, приключила е УНСС, длъжностно лице по регистрация в Агенцията по вписванията, младши юрист в Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор, старши специалист в Министерството на правораздаването, основен специалист в Министерството на финансите и старши юрист в Българската банка за развиване. Преди номинацията ѝ за зам-председател на КФН, Филипова бе началник на Държавната комисия по хазарта. За към година отпред на комисията Филипова по този начин и не регистрира свършеното, а и като цяло отхвърляше да дава отговор на запитвания от публицисти.

Илияна Христова до момента бе шефка на столичната дирекция на Национална агенция за приходите. Смята се за близка с ръководителя на КФН Бойко Атанасов, с който работят дружно в годините, когато самият Атанасов е началник на приходната организация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР