Народното събрание одобри окончателно промените в Наказателния кодекс, според които

...
Народното събрание одобри окончателно промените в Наказателния кодекс, според които
Коментари Харесай

До 10 години затвор за превоз на пътници без лиценз

Народното събрание утвърди дефинитивно измененията в Наказателния кодекс, съгласно които при осъществяване на публичен транспорт на пасажери бе позволение, лиценз или регистрация, ще ще постановат от 2 до 5 години затвор. А в случай че има сговор и имитация на документи, наказването ще стига до 10 години отнемане от независимост, в това число санкция от 5 хиляди до 15 хиляди лв. и даже по преценка на съда може да се стигне до конфискация на до половината от имуществото на провинилите си.

Моторното транспортно средство, с което са осъществявани незаконните транспорти, ще се лишава в интерес на страната.

Промените провокираха голям брой мнения за прекомерните строгите санкции. Има даже тълкования, че ще обиден споделените пътувания.

Приемането на значимите текстове стана през преходните и заключителни разпореждания в Кодекса за комерсиалното мореплаване, което е обичаен способ на ГЕРБ за бързо пробутване на решения без полемика.

" Няма по какъв начин в Закона за комерсиалното мореплаване, в преходни и заключителни разпореждания, да променяте Наказателния кодекс. Безспорно противозаконните автомобилни транспорти са проблем в България. Обаче какъв брой пъти гледахме Закона за автомобилните транспорти и какъв брой пъти имаше смяна на Наказателния кодекс? Там не можахте да намерите място и в този момент, сред първо и второ четене, в закон, който се гледа единствено в Транспортна комисия, вие вкарвате промени в Наказателния кодекс ", възмути се депутатът Георги Свиленски от Българска социалистическа партия от парламентарната естрада.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР