Народното събрание одобри окончателно по-високи наказания и глоби в случаите

...
Народното събрание одобри окончателно по-високи наказания и глоби в случаите
Коментари Харесай

По-високи наказания за престъпления в нета

Народното заседание утвърди дефинитивно по-високи санкции и санкции в случаите на компютърни закононарушения, при кражба на интелектуалната благосъстоятелност и при детската полова употреба в интернет.

Депутатите гласоподаваха увеличение на годините за отнемане от независимост при разнообразни форми на онлайн-детска полова употреба и при разнообразни форми на виртуално склоняване на малолетни.

Завишават се годините затвор и санкциите при кражба на интелектуална и индустриална благосъстоятелност, като оптималните санкции доближават до 6 години затвор и санкция в размер на 10 000 лв..

Парламентът поддържа текстове, които плануват при въвеждане на компютърен вирус в осведомителна система или компютърна мрежа нарушителят да се санкционира със затвор до 7 години.

Ако компютърната мрежа е част от сериозната инфраструктура, се планува затвор от 5 до 12 години и санкция до 20 000 лв..

В случай на хакерска атака, която води до откриване на персонални данни, класифицирана информация или друга предпазена от закона загадка, наказването „лишаване от свобода“ се покачва на сред 4 и 7 години.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР