Народното събрание одобри доклада на ВСС за 2018 г. Това

...
Народното събрание одобри доклада на ВСС за 2018 г. Това
Коментари Харесай

Парламентът одобри доклада на ВСС за 2018 г., БСП го подкрепи

Народното заседание утвърди отчета на Висш съдебен съвет за 2018 година Това стана със 121 гласа „ за “ и един „ въздържал се “.
Документът отразява разделно активността на Съдийската и Прокурорската колегии към Висшия правосъден съвет, както и на непрекъснато настоящите комисии към тях, според пълномощията на съответната гилдия.
Докладът съдържа пет обособени елементи, като в първата част поредно са изложени информация и данни по отношение на ръководството и администрирането на правосъдната власт,
Това включва ръководство на човешките запаси в правосъдната система, кадровата и конкурсната активност на Комисията по атестирането и състезанията, ръководството на финансовите и материалните запаси, включително ръководство на бюджета на правосъдната власт, ръководство на правосъдните здания, електронно правораздаване и професионална подготовка.
В отчета са регистрирани и 8 постоянни съвещания на Комисия „ Съдебна карта и натовареност на прокурори и следователи “ към Прокурорската гилдия.
Като най – значима и огромна активност на комисията и на Прокурорската гилдия се отбелязва реорганизацията и усъвършенстването на районните прокуратури посредством основаване на уеднаквен модел.
Съгласно основания модел за усъвършенстване на правосъдната карта на районните прокуратури, считано от 1 януари 2019 година са закрити 11 районни прокуратури.
Дебати
„ Ние ще подкрепим всички показани отчети през днешния ден от представителите на правосъдната власт. Тук ще се възползвам от трибуната да се обърна към всички тях и да им кажа да не престават в действителност да се борят за тази правдивост “. Това уточни Попов секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Филип Попов по време на дебатите по отчета.
От своя страна депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Пенчо Милков съобщи, че данните в отчета са подробни и информацията разрешава на всеки един от неговите сътрудници да си сформира персонално усещане. „ До степен за всяко кадрово, дисциплинарно и пренасяне сте стигнали, което разрешава на депутатите до получат подробна информация “, сподели Милков.
Висш съдебен съвет продължи в онази позитивна посока, в която работи. Това сподели националният представител от " Обединени патриоти " и член на управлението на Атака Павел Шопов.
" Беше огромна нелепост да разделяме Висш съдебен съвет на съдийска и прокурорска гилдия, на части ", сподели той. По думите му и двете правят едно и също. " Прояви се известна еластичност в обществото: хайде да го създадем, някои хора да бъдат удовлетворени. Каква беше повода да се регистрира в Брюксел или другаде, не знам.
Това беше неточност, само че не съдбовна. Не бих споделил, че от това произтичат тежки последствия. "
Той се спря и на проблемите във финансов аспект. Според него в тази система постоянно може да се искам още, само че е задоволена от веществен запас, като възнаграждение и покриване на нужни разноски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР