Народното събрание не събра кворум, при едва 89 регистрирани депутати.

...
Народното събрание не събра кворум, при едва 89 регистрирани депутати.
Коментари Харесай

НС не събра кворум от първия път: В залата не дойдоха депутатите от ГЕРБ, ПП и ДБ

Народното събрание не събра кворум, при едвам 89 регистрирани депутати. В пленарната зала липсваха групите на ГЕРБ, " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

" Следващата регистрация ще бъде в 9.35, явно на някои депутати не им се работи в петък ", съобщи председателстващият съвещанието Йордан Цонев.

Днес на въпроси на народни представители би трябвало да дават отговор двама вицепремиери - Лазар Лазаров и Христо Алексиев. Преди това народните представители трябваше да изслушат министрите на опазването на здравето и на районното развиване - Асен Меджидиев и Иван Шишков.

Искането за чуване на Меджидиев е импортирано от Костадин Ангелов и група народни представители от ГЕРБ-СДС. То е по отношение на трудовите хонорари на лекарите в болничната здравна помощ и незабавната помощ.

Искането за чуване на служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков е във връзка със строителството и напредъка на трансевропейския транспортен кулоар IV, в частта му преминаваща през територията на България в сектора Видин - Кулата, автомагистрала " Хемус " и автомагистрала " Черно море ".

Вносители са Корнелия Нинова и група народни представители от " Българска социалистическа партия за България ". В постоянния парламентарен надзор, с изключение на двамата вицепремиери, ще вземат участие още 11 служебни министри.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР