Народното събрание не прие оставката на депутата от ГЕРБ Делян

...
Народното събрание не прие оставката на депутата от ГЕРБ Делян
Коментари Харесай

Всички обичат Делян: Парламентът не прие оставката на Добрев

Народното събрание не одобри оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който изиска да напусне Народното събрание след свадите в Хасково.
Решението беше взето с 97 гласа " за ", 97 " срещу " и 19 " въздържал се ". Дебатите продължиха повече от 2 часа.
Добрев получи пламенна отбрана от съпартийците си, които го увещаваха да не напуща Народното събрание и предстоящо се стигна до нови разпри сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Преди гласуването през днешния ден представителите от партията на Бойко Борисов изясниха главната си теза - че Българска социалистическа партия води компроматна война против тях.
Впечатление направи изявлението на депутата от Движение за права и свободи Велислава Кръстева , която се обърна към Цветан Цветанов с думите: " Явно всички обичат Делян ".
Припомняме Делян Добрев разгласи, че подава оставка след среща с премиера Бойко Борисов в неделя сутринта, на която депутатът споделил на водача на ГЕРБ, че ще напусне политиката, защото не желае този скандал да тежи на държавното управление, и че няма смисъл да изяснява, че " няма сестра ", тъй като се уверил, че към този момент не е честен в очите на хората. Няколко дни преди този момент се разбра, че родственици и другари на Добрев работят в община Хасково, което по думите му било " дрийм тийм ". В писмо до Борисов кметът Добри Беливанов, от който ГЕРБ сне политическото си доверие, обаче упреква регионалния координатор на партията в кадруване. Скандалът бе наименуван от Българска социалистическа партия " Кумгейт ".
ГЕРБ твърди, че Българска социалистическа партия е вербувала кмета, а компании, свързани с близкия до социалистите предприемач Иван Стаматов , санират блокове в Хасково. Депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева цитира следствия, в които се твърди, че шефът на финансовата комисия в Хасково Даниел Гаргов, който е брачен партньор на братовчедка на Добрев - Росица Гаргова, има участия във компании, които печелят публични поръчки в общината.

По време на дебатите пръв думата взе Спас Гърневски от ГЕРБ. Той съобщи, че с сходни офанзиви опозицията се пробва да дестабилизира страната и по този начин отхвърля да се включи в диалозите за същинските тествания пред страната.
" Деляне, приятелю, аз те апелирам да не се хващаш на тези комунистически номера. Ти си необходим на този парламент, на България. Не скачай от кораба, който води България към Европа. Няма да можеш да стигнеш до водата, тъй като алените акули ще те изядат още във въздуха " , сподели още Гърневски.

" Аз съм като мумията - не се храня, не дремя, не съм от този свят и постоянно се връщам, за смут на алените ", даде своя дан и Антон Тодоров . И продължи с въпрос към опозицията: " Г-жа Корнел А Нинова, участвахте ли в приватизацията на " Техноимпекс " за жълти стотинки? Ако си част от казуса, можеш ли да бъдеш част от решението ", запита той.
Припомняме, че точно Тодоров щеше да бъде претендент на ГЕРБ за ръководител на Комисията по досиетата, само че след рецензии от опозицията и обществото ръководещите взеха решение да прекратят процедурата за избор на подобен.
Ако имаш една братовчедка, значи имаш доста родственици в Общината. Това е същото да кажеш, че има паралелна страна, която я създаваш ти. Това сподели от своя страна Валентин Николов , също от ГЕРБ.
„ Делян Добрев постоянно е можел да взема решение проблеми, трупани с години наред, като в енергетика, която беше банкрутирала, когато дойдохме “, съобщи той. Депутатът се обърна към Делян Добрев с думите: „ Деляне, приятелю, нуждаем се от теб всички, уповавам се да останеш “. „ Искаха да покажат модел, какъв модел, че имаш братовчедка в Общината, която дори ти не си назначил “, попита левицата Николов.
Шампионът по кикбокс Владимир Вълев от ГЕРБ прикани Добрев да не предава тима, а сътрудника му Маноил Манев съобщи:
" В нашите спортове никой не си потегля от кръга и не хвърля хавлията на кръга, когато съперникът е в нокаут. Деляне, ставай и продължавай напред "
Моделът ГЕРБ
Антон Кутев от Българска социалистическа партия съобщи, че от цирк, цялата процедура се е трансформирала във водевил.
Той влезе в ситуацията на Добрев в персонално качество, само че в политическо му напомни, че може да се обади на Борислав Гуцанов от левицата и а го попита по какъв начин се изясняват неща на децата. Гуцанов осъди България в Страсбург, откакто по времето на Цветан Цветанов в Министерство на вътрешните работи барети нахлуха с пушки при неговите деца, той получи обвинявания, само че бе оневинен.
“Излизате и казвате, че кметът е неблагодарник, че сте го създали кмет, пък той е непризнателен. Вие нямате конституционното право да вършиме някого кмет “, обърна се Кутев към ГЕРБ. “Това е моделът ГЕРБ, това е методът, по който управлявате- вие не можете да назначавате кмет, кметът се избира “, уточни той.
Кутев разяснява, че има и по-известни съученици от Добрев, само че в никакъв случай не си е разрешил да толерира някого от тях.
“Вярвайте ми, имам схващане за метода, по който се чувствате сега. Много от хората тук са претърпяли възходи и падения. Бил съм в обстановката, в която щерка ми не можеше да отиде на учебно заведение, тъй като някакви хора й споделяха, че е “червен отпадък “ “, обърна се Кутев към Добрев.
От своя страна самият Делян Добрев взе думата и уточни, че Антон Кутев се пробва да внуши, че той е казвал нещо против Елена Йончева и че надали не се замерваме с компромати - което не било правилно. „ Не съм казвал една дума против Елена Йончева, просто тъй като няма потребност. Считам, че ролята ми в Народното събрание и политиката е в правенето на политики. Срещу нито един от народните представители не съм казвал дума, с цел да ги оклеветя, тъй като това не е вярно. Ако имате подозрения за морала и законосъобразността на някого, има си институции в тази страна “, разяснява Добрев.
„ Това, в което се трансформира Народното събрание в последната една седмица - да се замерваме с тиня и компромати, няма да ми липсва. Не признавам никаква виновност и заявих неведнъж, че с госпожа Йончева ще се забележим в съда за клюка и набеждаване. Тя стигна до там да ме набеждава за компании, за асимилиране на средства, че някой помагал. Под достолепието ми е да давам отговор на клеветите на Йончева “, съобщи още Добрев.
" Предлагам да разстреляме господин Добрев, в унисон с практиката на Българска социалистическа партия. Изкарайте автоматите и давайте - кръв. Нали кръв желаете ", обърна се Валентин Касабов към опозицията.
Валери Жаблянов заприказва исторически, упрекна ГЕРБ, че за разлика от Българска социалистическа партия, които са се отказали от тоталитарния модел на страната през 1990 година, те са основали партията си, употребявайки позициите си в страната.
След думите на социалиста на трибуната " възкръсна " Тодоров и размаха документи против брачната половинка му, припомняйки къде е работила и по какъв начин и против нея е имало следствия.
" Оставката е стандарт за държание. Мълчите, тъй като осъзнавате, че също би трябвало да подлежите на този стандарт ", съобщи Тома Биков от ГЕРБ към Българска социалистическа партия.

" Изсипахте мръсотия, черен пиар, Елена Йончева се трансформира в инструмент, несъмнено си мислите, че печелите дивиденти. Никой не е спечелил от черен пиар. Движите се против трен, а се намирате в “Москвич”. Няма да ви се дадем. Чакам оставки и от вас, има хора, свързани с членове на Политбюро – цялата ви партия е няколко рода. Луканови, Пирински, Бокови... Вие обяснявахте, че Ирина Бокова няма нищо общо с мъжа си. ", продължи той.
" Това не е персонален акт на Делян Добрев. Той е притиснат и залят с мръсотия ", отбрани го и Цвета Караянчева .
Движение за права и свободи: Парламентът не е кабаре
“Ще подкрепим оставката на Делян Добрев, тъй като оставките се гласоподават в множеството случаи даже без спор, тъй като националният представител има своите претекстове. Някога претекстовете са обществени, в миналото - не “, съобщи зам.-председателят на групата на Движение за права и свободи Йордан Цонев . Според него дебатът по оставката е бил непотребен и е нанесъл следващия удар върху рейтинга на Народното събрание.
“Парламентът не е кабаре, с цел да се играят спектакли. По тази причина не взехме присъединяване в дебата “, разяснява Йордан Цонев. “Като депутат от Хасково съм задължен да изразя позицията ни, че ще гласуваме оставката на Делян Добрев и я одобряваме като честен акт “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР