Народното събрание не иска да изпълни решението на Столичния общински

...
Народното събрание не иска да изпълни решението на Столичния общински
Коментари Харесай

На аванта: Депутатите отново паркират безплатно зад парламента

Народното заседание не желае да извърши решението на Столичния общински съвет (СОС) да освободи двата паркинга, които депутатите употребяват безплатно от години - до храм-паметника " Свети Александър Невски " в непосредствена непосредственост до постройката на Народното събрание и в пространството сред Националната художествена изложба и някогашния Партиен дом (от няколко месеца то се споделя площад " Желю Желев " ). Това заяви ръководителят на транспортната комисия в СОС и общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

" Депутатите не престават да паркират най-нагло на двата паркинга на Народното събрание. Ръководството на Народното събрание отхвърля да извърши решението на Столичен общински съвет и да освободи градските пространства. Дори са си разрешили да заплашват общината. Хубавото е, че скоро тези наглеци ще бъдат разпуснати. Хубаво е и медиите да ги питат за какво не престават да деребействат по тази тематика. Хубаво е ръководителят на Народното събрание да бъде питана за какво позволява нарушение на закона и нелегално потребление на обществена общинска благосъстоятелност. Като правист би трябвало да има добър отговор ", разяснява Контрера във Facebook.

Шефът на Народното събрание Ива Митева съобщи пред " Сега ", че Народното събрание е прекратило контракта си със Столична община за потреблението на паркинга зад постройката му и на площад " Желю Желев ". Тя отхвърли някой да е заплашвал представител на общината и добави, че към този момент е имала среща с кмета на София Йорданка Фандъкова за изясняване на въпроса за какво този контракт се приключва в този момент и какво следва след неговото прекъсване.

" Въпросният контракт е бил в действие от 2007 година до момента. Той се приключва едвам в този момент, когато Вътрешна македонска революционна организация към този момент не в Народното събрание ", коментира Митева. Тя поясни, че депутатите не престават да стопират колите си на паркинга зад Народното събрание и някогашния Партиен дом по силата на параграф от спомагателните разпореждания на правилника за активността на Народното събрание, съгласно който " към постройките на Народното събрание се отбелязват зона за сигурност според Закона за събранията, митингите и манифестациите и зона за защита след координиране с Министерство на вътрешните работи под разпореждането на ръководителя на Народното събрание ". Митева разясни, че сътрудниците й стопират персоналните си транспортни средства в тези зони за сигурност и защита, откакто с решение на Народното събрание на парламентарните групи към този момент не се поставят коли на НСО. 

Както " Сега " писа, откакто години наред отхвърляше да прегледа въпроса макар всеобщото неодобрение на жителите, през юни СОС внезапно реши да отстрани привилегиите на депутатите да паркират гратис наоколо до работното си място. Решението бе взето с почти цялостно единогласие на политическите групи в общинския съвет. То предвиждаше общината да приключи настоящия от 2007 година контракт с Народното събрание за така наречен " депутатски " паркинг на площад " Александър Невски " и за площад " Желю Желев ". В допълнение СОС даде мандат на общинската компания Център за градска подвижност да подписа нов контракт с администрацията на Народното събрание. До решението на СОС Народното заседание ползваше 105 паркоместа сред храм-паметника и постройката на Народното събрание, за които плащаше на общината по 100 лева без Данък добавена стойност месечно. След гласуването на СОС всички тези места трябваше да станат част от синята зона на Столична община. На Народното събрание се даваше опция да заплаща по 650 лева на месец за използването тук-там от тази зона. 

СОС реши още местата за паркиране на депутатите на другия паркинг, който Народното събрание употребява - на площад " Желю Желев ", да бъдат понижени от 89 до 50 броя. За тях администрацията на Народното събрание също би трябвало да заплаща по 650 лева на месец на " Московска " 33. Другите освободени паркоместа на площада също трябваше да се влеят в синята зона. Решението на СОС за унищожаване на депутатския паркинг зад Народното събрание и на площад " Желю Желев " пристигна скоро, откакто управлявалата 4 година коалиция сред ГЕРБ и " Обединени патриоти " загуби властта, а Вътрешна македонска революционна организация и " Атака " даже не влязоха в последните два Народното събрание. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР