Народното събрание намали партийната субсидия на 1 лев. Предложението на

...
Народното събрание намали партийната субсидия на 1 лев. Предложението на
Коментари Харесай

Депутатите изпълниха волята на Борисов: партийната субсидия става 1 лев

Народното заседание понижи партийната дотация на 1 лев. Предложението на Министерски съвет и премиера Борисов, подкрепено от бюджетната комисия, бе признато със 119 гласа „ За “, 71 „ Против “ и 16 въздържали се. В негова изгода гласоподаваха ГЕРБ, Движение за права и свободи, Воля и част от Обединените патриоти.
Промяната провокира остри несъгласия, изключително измежду опозицията. Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия упрекна ръководещите, че прокарват решението напук, с цел да легитимират извънсистемен състезател (инициаторът на референдума Слави Трифонов, б.р.), който приготвят за нов съдружен сътрудник. Субсидия от 1 лев е „ балкански модел на финансиране, който не го няма на никое място в Европа “, безапелационен бе Стойнев.
„ Това е популизъм, който желаете да наложите силово. Искате да създадете безпорядък, в който да процъфтява най-силният и най-богатият “, сподели опозиционният народен представител
Стойнев предизвести, че поради новите правила партиите ще бъдат купени от олигарсите.
По думите му ГЕРБ не се нуждае от партийна дотация, тъй като ще събере нужните средства за идните локални избори благодарение на кметовете си
„ Целият публичен и държавен запас е във вас, вие нямате потребност от партийни дотации, това е мутренското държание “, съобщи Стойнев.
„ След 30 години преход още веднъж се връщаме обратно в метода на действие на институциите. Явно би трябвало да привикваме с пълзящия тоталитаризъм, който идва “, приключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР