Народното събрание избра за член на КЕВР Владко Владимиров. Той

...
Народното събрание избра за член на КЕВР Владко Владимиров. Той
Коментари Харесай

Парламентът се запъна в избора на членове за КЕВР

Народното събрание избра за член на КЕВР Владко Владимиров . Той е експерт в региона на енергетиката. В тази сфера обаче трябваше да се изберат двама нови члена на регулатора. Затова се наложи и наново гласоподаване сред претендентите, събрали най-вече гласове, само че не и задоволително гласове " за ", с цел да бъдат определени. Това бяха Кремен Георгиев и Георги Добрев. И вторият път обаче те не събраха нужната поддръжка. Така бранш Енергетика се оказа без втори определен член за КЕВР.

В бранш ВиК имаше един единствен претендент - Димитър Кочков, който събра поддръжката на депутатите.

В отдел Икономика определен бе Георги Добрев. За водоснабдяване в КЕВР бе номиниран Любомир Денчев, само че и той не събра поддръжка.

Припомняме, мандатът на актуалните членове на регулатора изтече още напролет , само че поради въведеното изключително състояние изборът бе отсрочен.

Пред пролетта прелетяха и искри сред КЕВР и премиера Бойко Борисов по отношение на предстоящо нарастване на цената на парното.

Припомняме, точно на 3 март бе оповестено, че от " Газпром " понижават цената на газта с над 40%.

Новият контракт с " Газпром " пристигна след антимонополното решение на Европейска комисия и двустранни договаряния. Новата ценова формула ще се ползва ретроактивно, считано от 5 август 2019 година

По тази причина " Булгаргаз " заяви, че ще възвърне на клиентите си пари със остаряла дата.

Заради поевтиняването на газа, от КЕВР оповестиха, че се чака от 1 април парното да поевтинее приблизително с 20% за страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР