Народното събрание гласува освобождаването на Лена Бориславова от поста ѝ

...
Народното събрание гласува освобождаването на Лена Бориславова от поста ѝ
Коментари Харесай

Лена Бориславова напусна парламента без емоции

Народното заседание гласоподава освобождението на Лена Бориславова от поста ѝ на народен представител по нейно лично предпочитание. Тя пристигна в пленарната зала тази заран и я напусна незабавно след гласуването на оставката ѝ. След това някогашния представител на Кирил Петков като министър председател изясни пред медиите, че ще остане в екипа на Политическа партия, който договаря с ГЕРБ за реализиране на единодушие по съответни законопроекти.



“Поне към този момент наподобява, че този парламент ще стартира работа по значимите закони и поисквам триумф на сътрудниците ”, разяснява Лена Бориславова в коридорите на Народното събрание. Тя сподели също, че екипът с нейно присъединяване ще работи по два съществени въпроса - подготовка за локалните избори и опцията за сформиране на държавно управление с втория мандат.

“Не е належащо Политическа партия да е в ръководството или част от ръководещо болшинство, с цел да работи за избрани закони. И в този момент, когато сме още в интервала на първия мандат, виждаме, че това се прави ”, сподели още Бориславова.



Тя разяснява също, че този път президентът Румен Радев не е дал комфорт на депутатите да разискват по-дълго опциите за лъчение на постоянен кабинет, а незабавно е свикал консултациите. Бориславова изключи опцията за компромис от Политическа партия и промяна на позицията им да не поддържат държавно управление с мандата или с присъединяване на ГЕРБ. “Ние не сменяме политическите си позиции по този начин ”, сподели пред публицисти към този момент някогашната депутатка. Изясни се също, че Лена Бориславова няма да е част от екипа на ПП-ДБ за консултациите с президента Румен Радев. В него ще вземат участие единствено представители на парламентарната група, от която тя към този момент публично не е част.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР