Народното събрание гласува новата рамка в защита на личните данни.

...
Народното събрание гласува новата рамка в защита на личните данни.
Коментари Харесай

Парламентът прие спорните промени в Закона за личните данни

Народното заседание гласоподава новата рамка в отбрана на персоналните данни. С признатите промени доста се уголемяват пълномощията на Комисията за отбрана на персоналните данни, като тя ще има и проверяващи функционалности. С дефинитивно признатите промени се дава и опция държавни органи и админинстрацията да ревизират медийни изявления, както и да отхвърлят достъп до информация.
Според признатите текстове ще се преценя дали публицистите законово имат достъп до данните, дали имат право да ги обработват и да ги изнасят, без да нарушават салдото със отбраната на персоналните данни. Проверите за отбрана на персоналните данни могат да са както планови, по този начин и по сигнали, в това число от медиите.
Асоциацията на европейските публицисти в България показва сериозните си терзания и рецензия към решението на Народното събрание да одобри в тази му форма Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбрана на персоналните данни, се споделя в разпратено до медиите писмо.
Асоциацията приканва президента Румен Радев да употребява правото си на несъгласие и да върне закона за в допълнение разискване в Народното събрание. Одобрените от депутатите текстове лимитират правото на изложение, което опонира на задачата на европейския правилник за отбраната на персоналните данни, се акцентира в писмото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР