Народното събрание е изправено днес пред важно решение - закриване

...
Народното събрание е изправено днес пред важно решение - закриване
Коментари Харесай

Парламентът решава за закриване на специализираното правосъдие

Народното заседание е изправено през днешния ден пред значимо решение - закриване на профилираното правораздаване . Точка първа в програмата на депутатите е второто гласоподаване на измененията в Закона за правосъдната власт, с които се закриват профилираният съд и профилираната прокуратура.

В законодателната корекция попада и отпадането на кариерните бонуси на членовете на Висшия правосъден съвет .

Със законодателната самодейност се предлага закриване на Специализирания углавен съд, Апелативния профилиран углавен съд и съответните профилирани прокуратури . В главното тяло на законопроекта се предлага още анулация на „ кариерните
бонуси “ за членовете на Висш съдебен съвет основния контрольор, инспекторите от Инспектората към Висшия правосъден съвет и административните ръководители и техните заместници.

Реформата се поддържа напълно от четирите партии в ръководещата коалиция. Против са от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Самите спецпрокурори и съдии неведнъж предизвестиха, че закриването на профилираното правораздаване ще е в изгода само на  ползите на стеснен кръг лица от проведената престъпност и разследвани политици .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР