Народното събрание да избира генералните директори на обществените медии. Такава

...
Народното събрание да избира генералните директори на обществените медии. Такава
Коментари Харесай

Рашидов има идея: Шефовете на БНТ и БНР да се избират от парламента

Народното събрание да избира генералните шефове на публичните медии. Такава концепция изрази в ефира на БНР ръководителят на парламентарната комисия по просвета и медии и народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов.

Това става дни, откакто Народното събрание разпореди на държавното управление да изготви проект за развиването на медийната среда в България, както и да предложи модел за финансиране на публичните медии, гарантиращ финансовата и публицистичната им самостоятелност.

" Смятам, че Народното събрание би било добре да ги избира. А Съвет за електронни медии би трябвало да бъде надзорен орган. Аз персонално по този начин считам ", сподели той.

Последва въпрос от водещата по какъв начин в такава обстановка ще се подсигурява публицистичната самостоятелност. Очаквано Рашидов разви постоянно повтаряната от него теза, че никой не кара медиите да са подвластни и сходна интервенция няма. Според него и директният избор на генералните шефове от Народното събрание няма да ги направи подвластни.

" Свободата на словото не е запазена марка на медиите. Свободата на словото е запазена марка на живия човек, всеки би трябвало да се възползва от тази независимост и всеки има потребност от нея. Медиите са някаква свещена крава и за нея има специфична независимост ", добави Рашидов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР