Народно читалище Фар 1930 във врачанското село Паволче обяви прием

...
Народно читалище Фар 1930 във врачанското село Паволче обяви прием
Коментари Харесай

Организират Фестивал на патриотичното творчество в Паволче

Народно читалище " Фар 1930 " във врачанското село Паволче разгласи банкет на произведения за шестото издание на фестивала на патриотичното творчество " С Ботевски пламък в сърцето ".
" Проявата се организира от 2019 година, а тазгодишното издание включва нова категория - стихотворение ", изясни секретарят на читалището Мария Божковска.
" Тази година тематиката е " Днес имаме ли свободата, за която се е борил Христо Ботев ". Ще имаме категории " есе " с тази тематика и за първа година имаме и за стихотворение ", добави тя.
Статутът на състезанието е оповестен на интернет страницата на читалище " Фар ". Няма възрастови ограничавания за участниците, които може да са от цяла България.
" Желаещите да се включат би трябвало да попълнят поръчка, която е налична на уеб страницата на читалището ", изясни Мария Божковска.
" Нямаме ограничаване нито във възраст, нито в етноси. Разделяме ги в две възрастови групи - до 18 и над 18-годишна възраст. Фестивалът е с конкурсен темперамент. Есетата и стихотворенията не би трябвало да са оповестени или да вземат участие в други състезания. Максималният размер на предоставените текстове би трябвало да е не повече от една машинописна страница във формат А4. Трябва участниците да попълнят и една поръчка за присъединяване, която е по прибавен пример. Ако участникът е работил благодарение на съветник или учители, или преподаватели наложително се прибавят и трите имена на консултанта и неговата работа ", сподели още тя.
Конкурсните материали би трябвало да бъдат изпратени до 20 май на имейл. Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени при награждаването на 26 май в село Паволче, както и ще бъдат оповестени на фейсбук страницата на обитаемото място.
Фестивалът на патриотичното творчество " С Ботевски пламък в сърцето " е включен в програмата на Община Враца за отбелязването на Ботевите дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР