Народният театър започва кампания "Препрочитаме Вазов", посветена на 170-годишнината от

...
Народният театър започва кампания "Препрочитаме Вазов", посветена на 170-годишнината от
Коментари Харесай

Народният театър започва кампания Препрочитаме Вазов

Народният спектакъл стартира акция "Препрочитаме Вазов ", отдадена на 170-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература. До 31 декември 2019 година всеки, който желае, може да запише и изпрати до театъра видео, в което чете определен от него фрагмент от произведение на Вазов, обясниха от трупата.

Видеоклиповете би трябвало да бъдат с дължина до 4 минути и следва да бъдат изпратени на [email protected]. Те ще бъдат прегледани от специфична комисия, а най-хубавите ще бъдат оповестени на уеб страницата на театъра.
"Нарекли сме "Необозримостта Вазов " програмата си за Вазовите юбилейни години, тъй като желаеме да напомним на всеки българин, а и на самите себе си, че сътвореното от нашия народен публицист, от нашия национален стихотворец, е същински необят - духовна история и география на България ", споделя във връзка състезанието драматургът на театъра Мирела Иванова.

Честването на юбилея ще продължи през целия сезон, като кулминационната точка ще е драматизация на един от емблематичните романи на Вазов - "Нова земя ". По него към този момент работят драматурзите на театъра Юрий Дачев и Мирела Иванова. Премиерата ще е на 9 юли - рожденият ден на Иван Вазов, на откритата сцена на "Театър пред театъра ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР