Народният представител Явор Божанков разказа пред bTV за инцидента на

...
Народният представител Явор Божанков разказа пред bTV за инцидента на
Коментари Харесай

Явор Божанков пред bTV за инцидента на АМ „Хемус”: Бях шокиран

Народният представител Явор Божанков описа пред bTV за случая на автомагистрала Хемус.

Както ви съобщихме през вчерашния ден депутатът от гражданската квота на Българска социалистическа партия е бил застрашен с оръжие от мъже в движещия се зад него автомобил. Извършителите са арестувани, а по случая е формирано досъдебно произвеждане.
Задържани са двама, заплашвали народен представител от Българска социалистическа партия на Автомагистрала „ Хемус ” Потърпевшият е Явор Божанков
„ Аз бях безусловно шокиран. То продължи не повече от 10 сек. В първия миг е страха, в идващия миг е негодуванието, че такова нещо може да се случи в 21 век. Не сме 90-те, това не е каубойски филм, а това е България и Европа в 2018 година и не може измежду бял ден някой да вади оръжие”, разяснява Божанков.

Случката се разиграла към 15-ия километър на автомагистралата в посока Варна. Божанков изпреварвал автомобил и бил в лявата лента, когато в огледалото забелязал, че го приближава остарял сив „ Мерцедес”, интензивно и нападателно премигваща с дългите светлини.

Депутатът твърди, че се движел с към 140 км в час и по никакъв метод не е затруднявал придвижването.

“В първия миг помислих, че е автомобил със специфичен режим на придвижване. Убедих се, че това е граждански автомобил и се прибрах в дясната лента и тъкмо тогава сивата кола се изравни с мен, смъкна се прозореца на пасажера и той извади пистолет”, описа депутатът.

Божанков изрично отхвърля изказванието, че също е размахвал оръжие.

Не мисли, че случаят е обвързван с работата му или със фамилния бизнес на родителите му – компания за преработване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР