Народният представител от ПП Настимир Ананиев заплаши със съд всеки,

...
Народният представител от ПП Настимир Ананиев заплаши със съд всеки,
Коментари Харесай

Настимир Ананиев ще съди Слави Трифонов и всеки, който уронва репутацията му с Нексо

Народният представител от Политическа партия Настимир Ананиев заплаши със съд всеки, който уронва името му във връзка абсурда с криптобанката " Нексо ", в която през вчерашния ден нахлуха служители на реда и прокуратура по отношение на огромно следствие за пране на пари и други нарушавания. Конкретно той разгласи в коридорите на Народно събрание, че ще заведе дело против водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

" Във връзка с тиражирането на името ми по отношение на последните събития, желая да заявя, че съм се съветвал с юрист и ще подхваща съответни правосъдни дейности против всяко едно лице, което уронва моята известност и положително име и ме замесва в кавги, които не съществуват.

По мотив думите на Слави Трифонов, че съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев е бил непосредствен с шефовете на " Нексо " и " всеки ден ходил в офиса им, с цел да ги поучава ", Настимир Ананиев съобщи: " Ще заведа дело против Слави Трифонов и против гласа зад камера, който му подсказва, поради лъжите, които се изрекоха ".

" Когато решиш да уронваш престижа и репутацията на някого, би трябвало да поемеш отговорност. В България би трябвало да се знае, че когато някой си разрешава да лъже и да прави внушения, ще поеме отговорност в съда ", добави депутатът от Политическа партия.

Настимир Ананиев отхвърли да са съдружници с Антони Тренчев, за който се твърди, че е обвързван с " Нексо ". Ананиев беше намесен в сюжета и бе разгласен за съучастник на Тренчев, с който го свързва другарство от времето им на депутати в Реформаторския блок от партията на Меглена Кунева ДБГ.

" Относно Антони Тренчев, били сме дружно народни представители, познавам го оттова, както го познават и Тома Биков, Даниел Митов и Петър Николов. Имали сме планове за взаимни планове, които, за жалост, не се реализираха, защото нито на мен, нито на него му стигна времето за това нещо. В момента нито съм съучастник с Антони Тренчев, нито съм в управителни органи на каквито и да е сдружения ", съобщи Ананиев.

Първи за връзката сред двамата и " Нексо " намекнаха от трибуната от ГЕРБ, които с недомлъвки набъркаха Ананиев в аферата. Ден по-късно Тома Биков разгласи, че от партията имат съмнения за това, че разследваната " Нексо " е финансирала " Продължаваме промяната ".

Биков разяснява пред медиите, че " има свързаности " на някогашен и на сегашен народен представител от " Продължаваме Промяната " с " Нексо ". Той добави, че в единия случай някогашният народен представител Ракшиев е представител на " Нексо " за Пловдив, в другия - Настимир Ананиев е съучастник на един от съсобствениците на " Нексо " и в това време е съучастник с жител на Руската федерация във компания " Нефтогаз ".

" ГЕРБ очевидно са новият проверяващ орган на прокуратурата. Може би след закриването на спецпрокуратурата те са ново проверяващо звено. Няма проблем, дано да проверяват, ние нямаме какво да крием. Въпросът е, когато се проверява, да се проверява всичко, а не изборно ", разяснява изказванията на партията на Борисов депутатът от Политическа партия.

" Може да се ревизират всичките ми заявления, които съм пуснал в КПКОНПИ. Тези неща са обществени и са декларирани, за разлика, да вземем за пример, от Слави Трифонов, който в никакъв случай не е подавал такава декларация. Всичко, което излиза сега, е обществена информация, тя се знае от години, не е нещо ново ", Настимир Ананиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР