Народният представител от ПГ на „БСП за България“ и заместник-председател

...
Народният представител от ПГ на „БСП за България“ и заместник-председател
Коментари Харесай

Манол Генов: 65 млн. евро ще бъдат раздадени на 7 общини, а останалите?

Народният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и заместник-председател на Комисията по околна среда и води Манол Генов съобщи. че би трябвало да се води съответна политика за разпределение на ресурса сред общините.
" 65 млн. евро ще бъдат раздадени на 7 общини. Ами другите 20 и няколко, които останаха? Хората би трябвало да знаят, че бяха лишени от тези средства.
Искам да вмъкна един различен детайл. Борим се с демографската рецесия. Всички хора желаят да дишат чист въздух. Ние парите ги насочваме към 7 общини. Не е ли това деяние да насочим миграцията и хората към тях “, добави още Генов.
Това изявление той направи по време на дебатите по измененията в Закона за чистотата на атмосферния въздух.
Депутатът съобщи още, че ограниченията по измененията на занодателството са закъсмени и повода да бъдат признати е заплахата от наказания от Европейска комисия.
" Дълбоко осъзнаваме, че България се нуждае от незабавно законодателство в посока за запазване чистотата на атмосферния въздух. Сега предвид на това, че имаме период от два месеца да не влязат в действие глобите, които ни се постановат, е належащо да се пристъпи към някакво законодателство, с което да се покаже, че нещо ще се прави “, сподели Манол Генов.
По думите му евентуално ще се регистрира като мярка и повдигането на налога на колите за запазване на чистотата на атмосферния въздух. „ Не е това пътят - да бъркаме непрестанно в джоба на хората “, сподели Генов.
Той се обърна и към министър Нено Димов: „ Кое лоби обслужихме, господин министър, това, което създава и продава горелките? Направил съм си една сметка, че това ще засегне 50-60 хиляди семейства в България “, разяснява още Манол Генов.
„ Непрекъснато по пътя хората влачат дърва. Кой взел клон, кой взел дънер, кой спрял бус и товари вътре от клечки до пънове. Къде е тука стандартът, господин министър? Тези хора по какъв начин ще ги направляваме. Много е тъничък ледът, върху който се стъпва сега. Добре е да се отчетем пред Европейска комисия, добре е да покажем резултати, само че в тази ситуация за мен има доста неща, които би трябвало да се пипнат по този закон “, добави още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР