Народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ д-р Емилия Милкова

...
Народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ д-р Емилия Милкова
Коментари Харесай

Избраха варненския депутат д-р Емилия Милкова за председател на Асоциацията на библиотеките

 Народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ доктор Емилия Милкова е новият ръководител на Българската библиотечно-информационна асоциация /ББИА/.

Тя беше определена на извършеното общо годишно отчетно –изборно заседание тази седмица  в зала 4 " Проф. Асен Златаров " на Федерацията на научно-техническите съюзи. На форума бяха показани отчетният отчет за активността на ББИА за периода  януари-декември 2019г., финансовият доклад и бяха признати бюджетът и програмата за активността през 2020 г.Българската библиотечно-информационна асоциация е професионална, креативна организация, учредена през 1990 година

През годините тя работи в поддръжка на българските библиотеки, за издигане на престижа на специалността и за вдъхновяване и увеличение на четящите хора.

Изборът на Емилия Милкова е справедливо самопризнание за нейната работа като дълготраен шеф на Регионална библиотека " Пенчо Славейков " във Варна, която под управлението й беше отличена с доста награди и е измежду първите библиотеки в страната, показали каталога си в интернет.Емилия Милкова е лекар по библиотекознание, книгопис и осведомителни науки. Тя е била член на Постоянната комисия " Обществени библиотеки " към Международната федерация на библиотечните асоциации. Възможностите за по-добро финансиране и  рационализиране на библиотечно-информационната активност са нейна идея и като депутат от ПГ на ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР