Народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев участва във възпоменателната церемония,

...
Народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев участва във възпоменателната церемония,
Коментари Харесай

ГЕРБ – Видин почете паметта на Апостола на свободата

Народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев взе участие във възпоменателната гала, с която във Видин бе маркирана 146-годишнината от гибелта на Васил Левски, оповестяват от пресцентъра на партията.

По традиция паметта на Апостола на свободата бе почетена с панихида в Катедралния храм „ Св. Димитър”. В най - огромния видински храм има неповторим стенна живопис с облика на Васил Левски и други възрожденци. Стенописът е от 1926 година и съставлява сцена от времето на Цар Петър. Според църковните архиви воля на донорите била в храма да бъдат изографисани националните ни герои. Заупокойната молитва бе последвана от литийно шествие до паметника на Васил Левски, където се състоя тържествено поклонение.



Народният представител Владимир Тошев, членове на младежката организация на ГЕРБ – Видин и общинското управление на партията сервираха венци и цветя пред бюст-паметника на Апостола. На събитието участваха кметът на община Видин Огнян Ценков, регионалният шеф Албена Георгиева, общински съветници, ръководители на културни институции, възпитаници от видинските учебни заведения и детски градини, общественици и жители.



Кметът на Видин Огнян Ценков връчи премия на тазгодишния победител в обичайното съревнование "Лъвски скок " - Димитър Димитров, възпитаник в ГПЧЕ "Йордан Радичков ". Възпитаниците от подготвителната група на филиал "Васил Левски " към ДГ "Детелина " изнесоха рецитал, отдаден на живота и делото на най- великия българин.



“Заветите на Левски минават през времето и изненадват със своята правота и мощ и нас, актуалните хора. Те са учебник по родолюбие, морална резистентност, висока добродетелност и религия в човешкия дух. Тук сме, с цел да се преклоним пред този популярен българин, запазвайки и гордеейки се със своята национална еднаквост в общия европейски дом.

"Времето е в нас и ние сме във времето " – изрича Васил Левски, а неговият облик остава недокоснат. Поклон пред светлата му памет! “, сподели в словото си кметът на Видин Огнян Ценков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР