Народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш енергиен министър Делян Добрев

...
Народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш енергиен министър Делян Добрев
Коментари Харесай

Делян Добрев предложи отмяна на дерогацията за руския петрол

Народният представител от ГЕРБ-СДС и някогашен енергиен министър Делян Добрев предложи анулация на дерогацията за съветския нефт. Това се случи по време на съвещанието на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, на което депутатите разискват Закона за държавния бюджет на второ четене, което се чака да влезе и в пленарна зала тази седмица.

Добрев предлага Народното събрание да разпореди на Министерски съвет в 7-дневен период от влизането в действие на Закона за бюджета да предприеме дейности за анулация на дерогацията за съветския нефт.

„ Предлагам Министерски съвет да предприеме дейности за анулация на дерогацията, от която още един път се облаготеделстват „ Лукойл “, „ Литаско “, режима на Путин и се финансира войната в Украйна “, уточни той.

По тематиката думата взе депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев, който счита, че „ Лукойл “ е в правото си да търси правосъден път правата си. Според него има „ безпорядък и суматоха “ във връзка с решението да се отнеме концесията за пристанище „ Росенец “.

Председателят на Комисията Йордан Цонев от Движение за права и свободи посочи, че никой не знае какъв тъкмо нефт употребява „ Лукойл “, а страната ни има право да управлява въпросния развой.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР