Народният представител от ГЕРБ-Плевен Пламен Тачев участва в откриванетона един

...
Народният представител от ГЕРБ-Плевен Пламен Тачев участва в откриванетона един
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ Пламен Тачев участва в откриването на първото в страната училище с отопление на водород

Народният представител от ГЕРБ-Плевен Пламен Тачев взе участие в откриванетона един от най-значимите и иноваторски екологични планове в България.

СУ „ Д-р Петър Берон “ в Червен бряг към този момент ще се отоплява посредством атомна система, която снижава с до 40% количеството на употребявано гориво и понижава до 30% нездравословните излъчвания. За първи път сходна апаратура за оптимално ръководство на горивните процеси и понижаване замърсяването на въздуха се внедрява в просветителна институция, в.т.ч. и обществена постройка.



На прерязването на лентата участваха кметът на Общината доктор Цветан Костадинов, националният представител Пламен Тачев, Маргарита Цветкова – шеф отдел „ Програмиране и обмисляне “ на Главна дирекция „ Оперативна стратегия Околна среда “, Магдалена Димитрова – държавен специалист в отдела, шефове на учебни заведения и представители на фирмата-изпълнител и снабдител на оборудването.



„ Привилегия е да се работи с подобен действен кмет като доктор Костадинов. Очакваме поддръжка и от Министерство на околната среда и водите. А поддръжка се дава към тези, които взимат самодейността и имат дързостта да създадат нещо огромно за бъдещите генерации. Въпреки че в този момент децата се учат отдалечено, ние сме тук, с цел да може като се върнат в класните стаи те да са в една по-чиста среда “, добави депутатът от ГЕРБ Пламен Тачев.

Кметът Костадинов съобщи, че екологията е негов управнически приоритет и ще се вършат още сходни начинания.



Снимки: Политическа партия ГЕРБ

„ Какво целим с нашата стратегия? Намаляване на нездравословните излъчвания. Енергийна успеваемост – по-малко средства ще се отделят за гориво, а той е сериозен детайл от разноските. И трето – обезпечаване на енергийна самостоятелност. Изключително вдъхновен съм от сходни начинания. България може да няма газ и петрол, само че има слънце и вода. За това поехме ангажимент с нашето най-голямо учебно заведение да създадем този план. Ще продължим с още начинания. Предвиждаме кандидатстване по планове, с цел да бъде нашата община по-зелена “, сподели още кметът Костадинов.

„ Горд съм, че съм шеф на учебното заведение, което първо в България вкарва атомна система за отопление “, съобщи Антон Шуманов. Той регистрира, че с помощта на нея се отделят по 3 кг по-малко нездравословни излъчвания на час.

„ Този план стана факт с доста работа, труд и помощ. Благодаря за поддръжката на господин Тачев и на кмета Костадинов. С организацията, техническата документи, с подготовката и реализацията, едно учебно заведение няма потенциала единствено да се оправи. Благодарение на самодейността и поддръжката на Община Червен бряг съм доста благополучен, че през днешния ден към този момент имаме работеща атомна система. В този момент съзнавам, че ние осигуряваме на бъдещото потомство чиста среда, което е наше обвързване. След като учебното заведение възпитава, би трябвало да мислим в тази посока “, безапелационен бе шефът на СУ „ Петър Берон “ Антон Шуманов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР