Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Димитър Гечев ще отправи питане до

...
Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Димитър Гечев ще отправи питане до
Коментари Харесай

Жители на Пазарджик се оплакаха на депутата от ГЕРБ Димитър Гечев за неплатени осигуровки от „Техноимпекс“

Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Димитър Гечев ще насочи запитване до обществения министър Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила по отношение на изчезнали осигуровки на 30 чиновници на „ Техноимпекс “ за интервал от пет години. Дупката в осигурителния им стаж в този момент ощетява хората, а те упрекват за това тогавашния притежател Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила. Това стана ясно по време на приемната на депутата в Пазарджик.

Гечев се срещна с Георги Атанасов Чернев, който при пенсионирането си схваща, че не са му плащани вноски за пенсия в интервал от пет години до момента в който е работил в Либия като чиновник на „ Техноимпекс “. В сходно състояние са още 29 негови сътрудници от цялата страна, за които либийската страна е превеждала пари на „ Техноимпекс “, а външнотърговското сдружение на собствен ред не ги е внасяло в държавния пенсионен фонд. Ощетеният Георги Чернев води безрезултатно каузи от 2011 до 2013 година, като след това се оказало, че документите за неговата и на сътрудниците му работа са унищожени при продажбата на „ Техноимпекс “ на „ Неохим„ - София.



Георги Чернев изиска от Димитър Гечев обществена правдивост. Той изрази възмущението си от лицемерието на Корнелия Нинова, по чието време е осъществена несправедливостта към него и сътрудниците му.

Димитър Гечев ще насочи запитване до министъра на труда и обществената политика Бисер Петков за неплатени осигуровки от „ Техноимпекс “ на група от 30 техни чиновници за интервала 10.12.1991 година до края на 1996 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР