Народният представител от ГЕРБ Калин Вельов проведе среща във Враца

...
Народният представител от ГЕРБ Калин Вельов проведе среща във Враца
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна с културни дейци от Враца

Народният представител от ГЕРБ Калин Вельов организира среща във Враца с шефове и представители на културни институции, създатели на свободна процедура и читалищни самодейци. При визитата си Вельов показа, че концепцията на срещите в регионалните градове е да се сътвори Програма за просвета, разпозната и подкрепена от целия бранш.

Тази стратегия националният представител ще показа и дискутира с министъра на културата, с цел да бъдат осъществени нормативни промени и политики в Сектор „ Култура “.

„ За мен е значимо какво мислят създателите. Проблематиката е идентична на множеството места. Точките, които все още са към 29, ще обобщя и показва на господин Боил Банов “, заяви депутатът. По неговите думи тези срещи няма да бъдат единични, а с избрана периодичност и противоположна връзка. "Искам да бъда потребен на хората от бранша. Срещи към този момент се състояха в София, Стара Загора, Пловдив, Русе, Плевен и Видин “, изясни Вельов.

В рамките на срещата се дискутираха въпроси, свързани с активността на създателите на свободна процедура и подобаващите стратегии за финансиране на тяхната активност. Поставени бяха и въпроси, свързани с авторските права, новия бюджет за просвета, обезпечаването на средства от страната за поддръжка на открити музейни пространства, както и средства за възобновяване на библиотечните фондове и дофинансиране на читалища.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР