Народният представител от ГЕРБ-Хасково и зам.-председател на Комисията по бюджет

...
Народният представител от ГЕРБ-Хасково и зам.-председател на Комисията по бюджет
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова напомни ролята на българското председателство на Съвета на ЕС

Народният представител от ГЕРБ-Хасково и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси Евгения Ангелова взе присъединяване във форума "30 години по-късно: Какво задържа Балканите отвън Европейския съюз. Ролята на дамите в процесите на присъединение ". Конференцията се организира в Тирана, като неин хазаин бе женската организация на Албанската демократична партия – част от ЕНП. Събитието бе подкрепено и от фондациите „ Конрад Аденауер “ и „ Ханс Зайдел “.

В рамките на форума Евгения Ангелова бе преподавател на тематика: Взаимодействие на Балканите като причина за присъединение към Европейски Съюз. „ Балканите би трябвало да бъдат обединени и да работят в съгласуваност, с цел да се оправят с трудностите, които стоят сред тях и участието им в Европейския съюз. Европейският съюз е сериозен към Западните Балкани и има амбициозна стратегия за тях “, акцентира депутатът от ГЕРБ.

„ Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз сподели забележими резултати за района и обезпечи наличие и присъединяване на шестте страни от Западните Балкани във всички събития и срещи в Европейски Съюз, които ги касаят “, изясни в границите на своята лекция Ангелова.

В конференцията участваха още ръководителят на женската организация на ЕНП Дорис Пак, интернационалният секретар на ЕНП Патрик Фолер, ръководителят на Албанската демократична партия Лулзим Баша, както и ръководителят на женската организация на Албанската демократична партия Албана Вокши.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР