Народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова участва в Конференция за

...
Народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова участва в Конференция за
Коментари Харесай

Евгения Ангелова: Икономическите реформи в ЕС носят растеж, но винаги трябва да сме готови за нови предизвикателства

Народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова взе участие в Конференция за Европейския учебен срок и Интерпарламентарната конференция за непоклатимост, икономическа съгласуваност и ръководство в Европейския съюз, съорганизирана от Европейския парламент и от Парламента на Румъния. Форумите се организираха в Брюксел по време на Европейската парламентарна седмица 2019 година В хода на полемиките заместител ръководителят на ПК по бюджет и финанси в Народно събрание Евгения Ангелова акцентира, че е належащо навременно привършване на договарянията по Многогодишната финансова рамка (МФР) на Европейския съюз, с цел да се подсигурява нейното навреме одобрение, както и приемане на секторното законодателство. „ Това ще обезпечи равен старт на стратегиите още от първата година на новия програмен интервал от 2021 до 2027 година Не е редно да се ползва автоматизирано редуциране на размера на финансовата рамка, поради отдръпването на Англия, а би трябвало да се търси заслужено и уравновесено съглашение за политиките на Европейски Съюз и финансирането им “, изясни българският народен представител. Тя акцентира, че главен приоритет на България е обезпечаването на съответно финансиране за обичайните политики на Европейски Съюз – Кохезионната политика и Общата селскостопанска политика.

Според Евгения Ангелова икономическите промени в страните от Европейски Съюз носят напредък, само че постоянно би трябвало да сме подготвени за нови провокации. „ Насърчаването на вложенията ще спомогне за по-нататъшно усилване на растежа и конкурентоспособността. Добрите фискални и макроикономически политики, дружно с добре ориентирани структурни промени, са от значително значение за понижаване на равнищата на дълга и стимулиране на основаването на повече и по-добри работни места, с оглед бъдещите демографски предизвикателства”, безапелационна е тя.

Членове на Европейския парламент и на парламентите в страните от Европейски Съюз разискаха стопански и обществени европейски политики, паричния съюз, многогодишната финансова рамка. По време на Европейската парламентарна седмица
Заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис съобщи, че през 2019 година за пръв път нито една страна от евро зоната няма да има бюджетен недостиг над 3% от брутния вътрешен артикул. А съгласно еврокомисарят по заетостта и обществената политика Мариане Тейсен, 240 милиона европейци в този момент имат работа, което е повече от всеки път. Европейската стопанска система е отбелязала 21 тримесечия на непрестанен напредък и е основала 12 милиона работни места, стана ясно от изявлението на испанския народен представител Мария дел Мар Ангуло.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР