Народният представител от „БСП за България Весела Лечева дари средства

...
Народният представител от „БСП за България Весела Лечева дари средства
Коментари Харесай

Весела Лечева дари полилей за храма „Възкресение Христово“ във Велико Търново и съдейства за държавна помощ за ремонт

Народният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Весела Лечева подари средства за закупуването на полилей за храма „ Възкресение Христово " във Велико Търново. Обещанието тя даде на отец Петър още по време на предизборната акция напролет. На 3 март като претендент за депутат и член на Българска социалистическа партия Весела Лечева взе участие в поклонението пред паметта на съветските войни, починали за свободата на България. След церемонията, в диалог със свещеника излиза наяве, че църквата се нуждае от полилеи, само че също и от незабавен ремонт, промяна на улуци и други строителни действия. Тогава Лечева направи персонално подаяние за закупуването на осветителното тяло и се аргументира, че по-добре да се дават средства за нещо, което ще остане и за поколенията, а не да се харчат за плакати и брошури в акцията. Досега задължението не е обявяван обществено.

Полилеят към този момент е закупен и следва монтирането му, увери се персонално националният представител, когато още веднъж посети храма. Тя и регионалният ръководител на Българска социалистическа партия Петко Тюфекчиев бяха посрещнати в светата обител от отец Петър. Домакинът сподели определения полилей и изясни, че той ще бъде централен в храма, има 100 крушки и е доставен от Пловдив. В момента се търси уместно скеле за монтажа.

8000 лв. от Дирекция по вероизповеданията са обезпечени със съдействието на Весела Лечева за ремонт на храма. Средствата към този момент са преведени на Великотърновската митрополия и стартират процедурите по планиране и избор на реализатор. Те ще оказват помощ за главен ремонт на олтара.

В храма към този момент е осъществена и първата венчавка, както и 18 кръщенета, сподели отец Петър на своите посетители.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР