Народният представител от 43-я парламент (2014 – 2017 г.) Антони

...
Народният представител от 43-я парламент (2014 – 2017 г.) Антони
Коментари Харесай

Антони Тренчев и Коста Кънчев повтарят Понци схемата на Ружа Игнатова и OneCoin

Народният представител от 43-я парламент (2014 – 2017 г.) Антони Тренчев, е основно настоящо лице в огромна икономическа машинация надхвърляща 4 милиарда $, обвързвана с компанията за цифрови финанси и покупко-продажба на криптовалута Nexo, отбелязва alarma.bg.

35-годишният някогашен политик от Реформаторския блок е съосновател и ръководещ съучастник в записаната през 2018 година българска криптобанка Nexo, за която от Съединени американски щати към този момент идват голям брой сигнали, че работи като Понци скица (термин, употребен за обозначаване на всяка противозаконна финансова интервенция, обещаваща високи облаги на евентуални инвеститори) и че ще повтори ориста на криптопирамидата OneCoin („ Уанкойн “) на Ружа Игнатова.

Вероятно си спомняте, че следите на Ружа Игнатова се изгубиха след пътешестване до Атина. Тя завлече вложители на „ Уайнкойн “ от целия свят с над 5 милиарда $.

Към днешна дата Игнатова е включена в елитния стоп 10 на най-издирваните лица от ФБР. Прави усещане, че тя е единствената дама в листата.

През януари 2018 година, няколко месеца след зрелищния провал на криптопирамидата OneCoin и бягството на Ружа Игнатова, в България започва активността на Nexo – компания за ръководство на цифрови активи. През март същата година Nexo провежда първото си обществено предложение на койни – цифрова валута, учредена на блокчейн технология и криптография за отчетност на транзакциите и реализирането на надзор върху основаването на нови единици, разкриват осведомени.

Антони Тренчев и Коста Кънчев, са създатели на сдружението Nexo. Вероятно си спомняте, че Коста Кънчев бе апетитен като босът в сянка на скандалната благотворителна фондация „ Хелп Карма “. Той е бил и досегашен акционер и в сдружението за бързи заеми „ Кредисимо “.

В края на декември 2021 година Софийска прокуратура повдигна обвинявания за финансови злоупотреби и отклонение на средства, събирани в границите на дарителски акции против шефа на фондацията Константин Кръстев.

Съдът наложи запор за над 8 600 000 лв. на „ Хелп Карма “ – пари, които вместо да отидат за щедрост, са се съхранявали в трезори от фондацията. Константин Кръстев е първи братовчед на Коста Кънчев. Връзката сред благотворителната пирамида „ Хелп Карма “ и Nexo може да се наблюдава и посредством Калин Кънчев.

Бащата на Коста Кънчев и чичо на Константин Кръстев влиза в управителния съвет на „ Хелп карма “ през март 2018 година, година преди благотворителната фондация да прекрати активност след срамния скандал с отклонение на средства от дарителски акции.

За четиригодишната си активност сдружението за цифрови активи Nexo е съумяло да притегли над 4 милиона клиенти от целия свят. От компанията настояват, че ръководят активи за 12 милиарда $ (!) и че са обработили транзакции за над 80 милиарда $.

На процедура обаче тези данни не могат да бъдат проследени публично, защото Nexo не съблюдава никакви регулации. Основната активност на сдружението е отпущането на заеми в подмяна на поръчителство, като клиентите би трябвало да заплатят в криптовалута.

Лихвеният % при заемите с електронна валута в Nexo достига до 150%. На процедура големият лихвен % надалеч не е единственото подозрително нещо. Най-големите терзания са, че от Nexo могат да злоупотребят с скъпите бумаги и стоките на клиентите си посредством комплицирана скица за отклонение и пренасочване на криптопотфейлите, която към този момент бе приложена сполучливо от Ружа Игнатова и OneCoin.

Първият сериозен сигнал, че Nexo работи като пирамида, пристигна през октомври 2021 година Тогава персонално основният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс издаде възбрана на компанията да отпуска заеми против клиптовалута на територията на щата. Според Летисия Джеймс, Nexo няма право да основава депозити в криптовалута, защото лъжливо показва активността си като банкова, въпреки да няма лиценз за сходна активност.

След като основният прокурор на щата даде десетдневен период за преустановяване на активността на Nexo в Ню Йорк, от компанията тихомълком блокираха активността си на територията на Ню Йорк. 

Nexо обаче към момента продължава да работи нелегално като банка в Америка и в страни от Европейския съюз, в прорез със законите.

„ На процедура Nexo прави финансови услуги, оперира с милиарди, само че не предстои на никаква регулация. Офисът на компанията е основан в София, тъй че българските управляващи би следвало да започват следствие за противозаконна финансова активност и за машинация в изключително огромни размери “, безапелационен е български икономист.

Наблюденията му сочат, че след проблемите на Nexo в Ню Йорк и вторачването на основния прокурор на щата Летисия Джеймс в противозаконната активност на компанията, от сдружението са стартирали нападателна рекламна в България, с която са привлекли незабавно стотици брокери, предлагащи на клиенти по телефона от цялостен свят отпускане на заеми, токени, изплащащи дивиденти, и карти за потребление на криптовалута.

За да парират изявления в родни стопански издания за противозаконния си бизнес, от Nexo подписаха тлъсти рекламни контракти с „ Икономедия “ на Иво Прокопиев и са измежду медийните сътрудници на „ Капитал “ в семинари по кибер сигурност.

Роден търговец на криптовалута разкрива, че от Nexo дори си разрешили да замесят шейха на Дубай в своя подправена реклама, популяризирана в обществените мрежи. Публикували рекламни известия в обществените мрежи, внушаващи, че и шейхът е техен клиент “.

През последните 2 месеца, след тоталния срив на криптовалутите и оповестяването във банкрут на няколко от най-големите заемодатели на криптовалута в света – Celsius Network, Voyager и BlockFi и Babel Finance, в профилирани уеб сайтове за електронна валута, основани в Америка и в Сингапур, започнаха да се появяват разкрития, че Nexo е изгубил сред 30 и 50% от активите на своите клиенти.

Основната част от гигантските загуби на Nexo са се формирали от вложения в крипто хедж фондове и острата турбуленция на крипто пазара след краха на електронните валути. От компанията изрично отхвърлят да имат дупка в портфейла си, само че не дават никаква информация в кои крипто хедж фондове са вложили 12-те милиарда $, които настояват, че ръководят.

Притеснително е, че на уеб страницата на Nexo компанията показва, че ръководи активи за 12 милиарда, до момента в който на последните наети от компанията билбордове из София рекламното известие е за „ ръководство на активи за 8 милиарда $ “. На процедура това значи, че от Nexo вече признават, че са изгубили 4 милиарда $!

Извън формалната загуба на Nexo в размер на 4 милиарда $, до този миг никой не знае с безспорна сигурност дали компанията не е претърпяла доста по-големи финансови провали.

Има основателни подозрения, че огромна част от вложенията на вложителите в Nexo са били пренасочени непозволено към притежателите на клиптобанката Антони Тренчев, Коста Кънчев и техни подставени лица.

Един от най-популярните анализатори в света на криптовалутата, прочут с провището „ Видра “ в Туитър, е провел огромно следствие на активността на Nexo. Той сигнализира почитателите си за идна ликвидна рецесия в Nexo до края на 2022 година, със сигурна загуба от 87%.

В следствието си, оповестено посредством серия от постове в „ Туитър “, „ Видра “ разкрива, че от Nexo лъжат, че са одитирани в Швейцария, с цел да притеглят наивни клиенти, възползвайки се от безупречната известност на швейцарската финансова и регулаторна система.

„ Nexo нямат одит в Швейцария, а препоръка и това е единствено един от хилядите им трикове. Финансовият одит е обективно проучване на финансовите доклади на компанията, с цел да се подсигурява правилното и тъкмо показване на финансовите доклади на компанията. Докато при Nexo става въпрос единствено за юридическо удостоверение на достоверността на документ. Това е просто инспекция, че са спазени процесите, само че не е одит в действително време, както лъжат от компанията! Те мятат подла примамка, всичко към тази компания е полуистина или машинация! “, сигнализира „ Видра “.

Въз основа на изявленията му, а и след стотици подадени сигнали в Америка, федералните управляващи в Съединени американски щати към този момент са стартирали секретно следствие против Nexo, което най-вероятно ще приключи с покачване на обвинявания до края на годината.

финансови специалисти сигнализират, че страната ни още веднъж попада в епицентъра на гигантска финансова машинация с криптовалута, както към този момент се случи с Ружа Игнатова. Възможно е да се окаже, че пирамидата Nexo е ужилила повече клиенти в сравнение с OneCoin “.

Източник: narod.bg







 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР