Народният представител Жечо Станков: Свидетели сме на престъпно нехайство на

...
Народният представител Жечо Станков: Свидетели сме на престъпно нехайство на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Искаме оставката на председателя на комисията по енегетика. Мислят, че наказват общините, защото повечето кметове са от ГЕРБ, а наказват гражданите


Народният представител Жечо Станков: " Свидетели сме на незаконно безгрижие на Народно събрание в лицето на ръководещите. Има една съществена тематика в дневния ред на гражданите-кризата с центата на енегоносителите. Внесохме законопроект, с който да решим казуса със сметките на общини и институции, които другояче няма да могат да извършват обществените си функционалности.

Вместо това гласуваме законопроекти, които са импортирани от Стефан Янев. Единственото нещо, което предлагаме, е тези консуматори да бъдат обезщетени, по метода по който бяха обезщетени ЕРП-тата ".

Зам.-председателят на Народно събрание Росица Кирова: " Голямо е разминаването в дневния ред на Народно събрание и обществото. Не единствено Министерски съвет не работо, комисиите също. Вчера Комисията по енергетика можеше да изготвии отчет. Това не се получи. Председателят е от ръководещото болшинство. Искаме оставката на ръководителя на комисията по енегетика. Той беше и ръководител на краткотрайната комисия по енергетика. Тя не излезе с отчет. Председателят на Народно събрание да направи по този начин, че разпоредбите да се съблюдават. Трябва скрост, тъй като проблемоте са значими за всички български жители ".

Народният представител Александър Ненков: " Два месеца от началото на 47 Народно събрание и единствените планове за решение на проблеми в интерес на обществото са от опозицията. Колегите от упраляващото болшинство или не схващат същината на казуса, или умишнено не желаят да го решат. За тях това е пиар акция.

Ако ГЕРБ управляваше, кметовете и вероизповеданията още веднъж щяха да бъдат на съвещание на комисия и да желаят помощ. Компенсации за ЕРП има, за общините не?! Вероятно тъй като множеството от кметовете са определени от ГЕРБ. Това е тип наказване, само че санкционират елементарните жители. Много по-лесно е да санкционират общините и вероизповеданията, тъй като те не могат да ги осъдят. Настояваме господин Рибарски да подаде незабавна оставка ".

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР