Народният представител и заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския

...
Народният представител и заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския
Коментари Харесай

Станаха ясни победителите в конкурса “Млад европеец”, организиран от депутата Деница Симеонова, бяха наградени в българския парламент

Народният представител и заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната Деница Симеонова, отличи 10 младежи от няколко български града в състезанието “Млад европеец ”, проведен във връзка Деня на Европа - 9 май.

Надпреварата се реализира за втора поредна година и цели да показва невероятния гений, креативност и ангажираност на младежите в България, които са идващото потомство водачи, иноватори и дейци на смяната у нас и в Европа.

“В миг, в който Европейският съюз чертае тактиката си за идващите 5 години, сходни начинания играят решаваща роля за насърчаването на младежите да осъществят концепциите си, да преодоляват провокациите и да способстват за едно по-приобщаващо, стабилно и проспериращо българско и европейско общество. Конкурсът цели да покаже въздействието, което младежите могат да имат за положителна смяна в Европа, когато им се даде опция да изразят вижданията си и те бъдат чути от политиците ”, разяснява уредникът Деница Симеонова.

Според изискванията на състезанието, младежи на възраст 18-25 години трябваше да изпратят видео обръщение на тематика “Европейската фантазия: визии за бъдещето на Европейския съюз “ или „ Как да се увеличи интереса на младите българи към европейските политики “. От участниците се изискваше и да посочат персоналната си идея - да вземем за пример отбрана на правата на хората с увреждания.



Десетте определени спечелили са родом от разнообразни български градове и имат разнородни персонални дела, като повишението на интереса на младите българи към европейските политики, опазването на околната среда и отбрана на човешките права.

Сред вижданията на младежите за развиването на Европа се отличават пълноценното консолидиране на България в Шенгенското пространство, мощна външна политика на Европейски Съюз, реализиране на по-зелени политики от общността, битка за подобряването на живота на хората в неравностойно състояние, отбрана на културното и архитектурно завещание и даже усилването на пълномощията на европейската прокуратура.

Поздравления за спечелилите Александра Бабайкова от Пловдив, Габриела Лазарова от Благоевград, Йоанна Огнянова от Стара Загора, Калина Димитрова от Шумен, Лили Миланова от Кюстендил, Димитър Георгиев, Иван Петров, Константин Грозданов, Мартин Драганов и Мирела Николова от София.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР