Народните вярвания, с които още бабите ни са привличали късмета

...
Народните вярвания, с които още бабите ни са привличали късмета
Коментари Харесай

Бабини поверия, които трябва да знаете

Народните вярвания, с които още бабите ни са привличали шанса в  живота си. Дори и да не вярвате в сходни неща е добре да ги знаете, а за какво пък и да не опитате някое от тях:
- В дома не би трябвало да има паяжини. Паяжината значи наличие на злобен дух. Най-добре е да се отстраняват с клончета от върба и да се изхвърлят. Паяците пък не се убиват, а да се изхвърлят от вкъщи.
 Бабини поверия за пари и шанс Бабини поверия за пари и шанс
Дори и да не вярвате в суеверия, сигурно имате някои дребни ритуали, с които денят ви върви по-добре. Факт е, че с парите не можем...
- Ако спите с главата на север, ще сте здрави и ще имате хубави сънища. Спите ли с главата на юг това ще ви донесе унесеност, нервност и повреждане на цвета на лицето. Не бива да спите с главата на запад – на заболявания е.
- Лягайте най-малко 1 минута преди среднощ. Иначе ще привлечете неприятни сънища. Други вярвания настояват, че ще си легнете с дявола.
- Ставайте от леглото с лице към стаята, като първо спускайте десния крайник. Тогава денят ви ще бъде сполучлив и спокоен.
- Не хвърляйте облекла по пода, оставяйте ги нависоко, в противоположен случай притегляте неприятните сили в дома си.
 10 национални поверия, които всички знаем 10 национални поверия, които всички знаем
1. Не сядай на ъгъл. Баба споделяше: „ Седем години няма да се омъжиш “. Но не е единствено това. Според фън шуй острият ъгъл, било...
- Венчален пръстен не се дава на никого. Ако го загубите ви чака бракоразвод, дадете ли го на различен – невярност.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР