„Народните републики на Донбас се обърнаха към Русия с молба

...
„Народните републики на Донбас се обърнаха към Русия с молба
Коментари Харесай

Путин след атаката: Не планираме да окупираме украински територии

„ Народните републики на Донбас се обърнаха към Русия с молба за помощ. В тази връзка взех решение да проведа специфична военна интервенция. Целта ѝ е да отбрани хората, които са били подложени на принуждение, геноцид от режима в Киев в продължение на осем години и за тази цел ще се стремим към демилитаризация и денацификация на Украйна, както и изправяне пред правораздаването на тези, които са направили голям брой кървави закононарушения против цивилни, в това число жители на Руската федерация “, сподели Путин в телевизионно послание, представен от ТАСС.

Както означи президентът, военната интервенция на Русия е самоотбрана против тези, които взеха Украйна за заложници.

В речта си той настрана се обърна към жителите на Украйна. „ Днешните събития не са свързани с желанието за накърняване на ползите на Украйна и украинския народ, те са свързани със отбраната на самата Русия от тези, които взеха Украйна за заложници и се пробват да я употребяват против нашата страна и нейния народ, “, сподели Путин.

„ Нашите дейности са самоотбрана против заканите, които ни насочат и от още по-голямо злополучие от това, което се случва през днешния ден. Колкото и мъчно да е, апелирам ви да разберете това и да прикани за взаимоотношение, с цел да обърнем тази трагична страница допустимо най-скоро и дружно да продължим напред, да не разрешаваме на никого да се меси в нашите каузи, в нашите връзки, а да ги построяваме сами - тъй че това да сътвори нужните условия за превъзмогване на всички проблеми и макар съществуването на страна граници, ще ни укрепи от вътрешната страна като едно цяло “, сподели президентът на Руската федерация.

Путин добави, че всички украински военнослужещи, които откажат да изпълнят незаконните заповеди на Киев и сложат оръжие, ще могат да изоставен гладко зоната на военни дейности.

В речта си той настрана се обърна към украинските военни, като акцентира, че те са положили клетва за честност към своя народ, „ а не към антинародната хунта, която ограбва Украйна и се подиграва навръх тези хора “.

„ Не изпълнявайте незаконните ѝ заповеди! Призовавам ви неотложно да сложите оръжие и да се приберете вкъщи. Позволете ми да обясня: всички военнослужещи от украинската войска, които съблюдават това условие, ще могат свободно да изоставен зоната на бойните дейности и да се върнат при фамилиите си “, сподели Путин. Президентът на Руската федерация акцентира: „ Цялата отговорност за вероятно клане ще бъде напълно на съвестта на режима, ръководещ на територията на Украйна “.

Според него Русия остава една от най-мощните нуклеарни сили на планетата, тъй че нито един евентуален агресор не би трябвало да има подозрения, че ще бъде изцяло надвит.

„ Що се отнася до военната сфера, модерна Русия, даже след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и загубата на забележителна част от нуклеарния си капацитет, през днешния ден е една от най-мощните нуклеарни сили. И също така тя има избрани преимущества в редица най-новите типове оръжия. В тази връзка никой не би трябвало да има подозрение, че директна офанзива против Русия ще докара до проваляне и тежки последствия за евентуален агресор ", сподели той.

Както означи президентът, Русия не възнамерява да окупира украински територии, а се застъпва за правото на народите на Украйна на самоопределяне.

„ Нашите проекти не включват окупацията на украински територии, ние няма да постановяваме нищо на никого със мощ “, сподели Путин.

В същото време той напомни правото на нациите на самоопределяне. „ Нито по време на основаването на Съюз на съветските социалистически републики, нито след Втората международна война хората, живеещи в избрани територии, които са част от модерна Украйна, никой в никакъв случай не е питал по какъв начин самите те желаят да уредят живота си. Свободата е в основата на нашата политика, " сподели той. Путин, наблягайки, че става дума за свободата на всички " независимо да дефинират своето бъдеще и бъдещето на своите деца ". " И ние считаме за значимо това право - правото на избор - да бъде употребявано от всички нации, живеещи на територията на днешна Украйна. Всички, които го желаят ", сподели съветският водач.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР