Народните представители започнаха днешния ден като съкратиха почивните си дни

...
Народните представители започнаха днешния ден като съкратиха почивните си дни
Коментари Харесай

Депутатите приеха по-кратка ваканция и законопроекти

Народните представители започнаха днешния ден като редуцираха почивните си дни за идните празници. Така коледната им почивка ще бъде от 24 декември до 2 януари, не както е в парламентарния устав от 22 декември до 10 януари в това число. Предложението пристигна от Десислава Атанасова от ГЕРБ, предава.

Мотивите - значими законодателни промени, които би трябвало да бъдат прегледани бързо, тъй като не е ясно какъв брой още живот остава на 48 Народно събрание.

„ Считам, че два дни сред Коледа и Нова година е предлагането ми да бъдат единствените отвън формалните в България ”, изясни Атанасова.

Предложението беше признато.

„ Ние виждаме, че Народно събрание загуби пъклен доста време в нелепости безусловно, в хартиена бюлетина. В същото време законите по ПВУ изостават ”, поддържа Венко Сабрутев от Политическа партия.

„ Удължаването на бюджета, Плана за възобновяване, в енергетиката има много промени, които би трябвало да създадем ”, сподели Ивайло Мирчев от Демократична България.

Единодушно гласоподаваха от „ Възраждане ” – „ срещу ”.

„ Ние считаме, че тези закони, които се оферират като форма на диктат, не трябва да бъдат гласувани и тъкмо заради тази причина настояваме Народно събрание да работи по-малко и в случай че може още през днешния ден да се разпусне ”, сподели Костадинов.

След като взеха решение за почивката, депутатите се заеха с измененията в няколко закона. Пак не мина без разногласия, персонални нападки и смях в залата.  Недоволни от председателстващия Никола Минчев, „ Възраждане ” предложиха той да не води повече диспути.

По създание Народното събрание съумя небрежно да одобри редица промени -  9 процентното Данък добавена стойност за детски храни, памперси и книги става непрекъсната мярка, без краен период. Към тях прибавиха вестници и списания. До края на 2023 година 9% остава ДДС- то за хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг услугите. А по предложение на Българска социалистическа партия хлябът и брашното остават с нулева ставка до края на идната година, а освен до юни.

И още пари - депутатите утвърдиха еднократната помощ за възпитаници от 300 лева.  да е освен за първокласниците, само че и за децата във втори, трети и четвърти клас. Бързото движение докара депутатите до комплициране и се наложи да им се припомня какво гласоподават няколко пъти денем.

Последваха голям брой прегласувания, което обърка даже председателстващите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР