Народните представители ще решават дали да остават без заплати при

...
Народните представители ще решават дали да остават без заплати при
Коментари Харесай

Депутатите решават дали да остават без заплати при неоправдани отсъствия

Народните представители ще вземат решение дали да остават без заплати при неоправдани отсъствия и дали да бъдат глобени, в случай че не участват при образуване на кворума.

Предвижда се депутатите да изслушат и министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова за напредъка по създаване на автомагистрали и скоростни пътища.

Депутатите ще обсъдят пет плана на решение за смяна на Правилника на Народното събрание, предизвикани от решението на Българска социалистическа партия да изоставен Народното събрание под изискване. Депутати от квотата на НФСБ оферират при безпричинно неявяване от три следващи или общо пет пленарни съвещания на месец, народните представители да остават без заплати, без клас „ прослужено време “, а представителните разноски за парламентарната група да понижават съразмерно. От ГЕРБ оферират при установено безпричинно неявяване от поименна инспекция на кворума да се прави удръжка в размер на 750 лв. от месечното заплащане.

От Вътрешна македонска революционна организация упорстват преизчисляване на заплатите да става единствено един път годишно към 1 юли по швейцарското предписание, както и на народен представител, който не е вземат участие допълнително от половината регистрации в границите на един месец и допълнително от половината поименни инспекции, без уважителна причина – да му се удържат две трети от месечната заплата.

Депутатите ще обсъдят и импортирания за трети път план на решение на Българска социалистическа партия за заледяване на депутатските заплати на равнището от края на предишното Народно заседание – в размер на 2 976, без сумата да предстои на преизчислява на всеки три месеца по отношение на междинната работна заплата за страната. Народното събрание ще разисква през днешния ден и Годишния отчет на Комисията за отбрана на персоналните данни, както и окончателните промени в Закона за броене на земеделските стопанства. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР