Народните представители пропуснаха много шансове. Всеки ден имаше възможност да

...
Народните представители пропуснаха много шансове. Всеки ден имаше възможност да
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Народните представители пропуснаха всички възможни шансове

Народните представители пропуснаха доста шансове. Всеки ден имаше опция да се отстъпи. И в този момент да се спори за един ден и да се прави правосъдна промяна по този метод ми се коства част от политическата акция. Това сподели пред специалистът по конституционно право доцент Наталия Киселова.

Според нея ръководителят на Народното събрание е трябвало да свика съвещание или в понеделник, или във вторник.

" Тогава, когато народните представители са пресирани във времето, към този момент е ясно, че се отива на предварителни избори. Председателят би трябвало да реши дали да удовлетвори желанието в този дневен ред или да насрочи постоянно с различен ", сподели Киселова.

Според нея значимите законопроекти в този парламент няма да бъдат прегледани поради дребните периоди, които им остават.

" В този състав Народно събрание в действителност месеци наред показваше, че им е липсвала предизборната акция или че се готвят. Усилията от обособени парламентарни групи да се нареждат кои ще бъдат на власт и кои ще са в съпротива докара до това всички да желаят да са съпротива на президента и на служебното държавно управление ", разяснява тя.

По думите ѝ пред президента стои въпроса дали е належащо да се издаде декрет за разформироване на Народно събрание. Според Киселова през днешния ден или на следващия ден президентът би трябвало да предприеме дейности по въпроса.

" Има две действителности. Едната е тази, в която живеем сега, и методът, по който
народните представители пропуснаха всички вероятни шансове. И другата действителност, която имаха до преди седмица когато госпожа Нинова на ръба на конституцията забави връщането на проучвателния мандат ", добави още тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР