Народните представители промениха името на оглавеното от Радостин Василев (ИТН)

...
Народните представители промениха името на оглавеното от Радостин Василев (ИТН)
Коментари Харесай

Депутатите върнаха на спортното министерство младежта |

Народните представители трансформираха името на управляваното от Радостин Василев (ИТН) ведомство - то още веднъж ще се споделя Министерство на младежта и спорта .

Предложението беше импортирано в Народно събрание с писмо от премиера Кирил Петков. То беше подкрепено в пленарна зала със 169 гласа " за ", против 0 " срещу " и 21 " въздържал се " (ДПС - 20 и 1 от " Възраждане " ).

Така с изключение на името на министерството се трансформира и длъжността на Василев, който става министър на младежта и спорта. Това предложение беше гласувано и признато настрана - 164 гласа " за ", 15 " срещу " и 7 " въздържал се ".

Според министър-председателя измененията са нужни с оглед подобряването на държавната младежка политика и качеството на живот на младежите. 

В предлагането на Петков като претекстове са изложени някои от проблемите за българските младежи - негативната демографска наклонност - за интервала от 2010-2020 година броят им е намалял с 435 218, по-ниското качество на обучение отвън огромните градове, увеличаващият се дял на младежката безработица и по-високият  ѝ дял в дребните обитаеми места, високият дял от младежи, които не имат документ за професионална подготовка (64%), високият дял неспортуващи (59%), високият дял на наказани за закононарушения (38%), слабата интеграция на младежите от малцинствените общности и на тези, които живеят в дребни обитаеми места, както и ниската степен на гражданска интензивност - 73% от българските младежи не се интересуват от политика.

Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев съобщи, че парламентарната му група са били обезпокоени от отсътвието на младежта от всички министерства в кабинета " Петков ". Той съобщи, че това е било огромна неточност, както и че  групата ГЕРБ-СДС ще поддържа предлагането на Министерски съвет. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР