Народните представители приеха окончателни промени в Закона за рибарството и

...
Народните представители приеха окончателни промени в Закона за рибарството и
Коментари Харесай

ИАРА вече ще може да задържа нарушители

Народните представители одобриха дефинитивни промени в Закона за рибарството и аквакултурите. При определяне на нарушавания по закона, Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури ще може да задържа правонарушители, да употребява записващи и заснемащи механически средства, както и моторни транспортни средства със специфичен режим на придвижване. Служителите на ИАРА ще могат да употребяват физическа мощ и помощни средства след предизвестие.
Промените вкарват възбрана за лов на риба с мрежени уреди във вътрешните водоеми на страната, възбрана за тяхната продажба, преместване и транспортиране без годно позволение за икономически лов на риба, както и възбрана за продажба, преместване и транспортиране на уреди за електроулов без годно позволение за улов с научноизследователски цели, съобщи Фокус.
Депутатите взеха решение санкцията за преместване или транспортиране на мрежени риболовни уреди и/или механически устройства за улов с електрически ток да бъде в размер от 2000 до 3000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР