Народните представители приеха на второ четене промените в Закона за

...
Народните представители приеха на второ четене промените в Закона за
Коментари Харесай

НС реши: Прекратяването на дерогацията се отлага за октомври 2024 г.

Народните представители одобриха на второ четене измененията в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

С това депутатите взеха решение България да спре вноса на съветски петрол, който се употребява сега от „ Лукойл “, само че това да стане поетапно в границите на една година. Народните представители заложиха и избрани периоди и условия за това. „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД би трябвало поетапно да премине към преправка на нефт с неруски генезис, като до 31.12.2023 година има право да преработва не повече от 80 % нефт с съветски произход; до 31.03.2024 година не повече от 75 % нефт с съветски произход; до 30.06.2024 година не повече от 50 % нефт с съветски произход; до 30.09.2024 година не повече от 25 % нефт с съветски генезис, като в същото време оборотът от създадените горива не е по-нисък от междинния за последните пет завършили финансови години. От 01.10.2024 година, „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД би трябвало напълно да преработва нефт с неруски генезис.

Другият значим миг след признатите промени е появяването на необикновен търговски шеф в Лукойл. Особеният търговски шеф се назначава от Министерския съвет по предложение на Министъра на стопанската система и нововъведенията, след мнение на Съвета по сигурността към Министерския съвет, не по-късно от 2 седмици от предлагането.

Особеният търговски шеф се назначава за период от 6 месеца като този период може да бъде продължен еднократно за същия период.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР